Чотири сценарії розвитку України та важлива апеляція щодо ринку «Добробут» у Львові. Підсумки доби

1162 0
Нині 30 травня та 461 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Isopix/East news

Фото: Isopix/East news

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки на Львівщині пролунав вдруге за добу о 11:42, відбій – о 12:12. У Львові без вибухів та «прильотів». Натомість ворог вдруге атакував Київщину – цього разу балістичними ракетами з ОТРК «Іскандер». «Загалом випущено 11 ракет: «Іскандер-М» та «Іскандер-К» з північного напрямку. Силами та засобами протиповітряної оборони усі цілі знищено», – повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

В ніч проти 30 травня росіяни атакували столицю ударними БпЛА. Сили ППО збили над Києвом попередньо понад 20 іранських дронів. У Голосіївському районі уламками пошкоджено багатоповерхівку, загинула людина, ще чотири – госпіталізовані. Через падіння уламків зафіксовано пошкодження будівель та автомобілів у різних районах міста.

На цю ж тему: Під час нічної та денної атаки на Київ у метро укривалося понад 50 тисяч містян – КМДА. 46 підземних станцій Київського метрополітену працюють в режимі укриття цілодобово. Водночас у разі повітряної тривоги вдень, рух поїздів здійснюється лише підземними ділянками.

А також: Поліція Києва затримала двох молодиків, які знімали роботу ППО над Києвом. Їх передали СБУ.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), противник продовжує зосереджувати основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей. Сили оборони відбили 27 ворожих атак.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 18 ударів по районах зосередження противника. Уражені склад боєприпасів, 3 засоби протиповітряної оборони та ще 3 важливі цілі.

Акцент дня: Для України вірогідними є чотири сценарії. Два з них позитивні. Цього року Весняний діловий форум у Львові відбувся під назвою «Незламний український бізнес – експертний погляд». На одній із панелей експерти з різних галузей під різними кутами зору обговорювали тему «Що варто змінити в Україні після війни». Мовилося про соціальні комунікації та наш суспільний договір, про інституції та важливі проєкти, про які ми не маємо права забувати.

«У нас є чотири осі координат: протилежні «стабільний світ» і «хаос, регіоналізація» та «Україна – суб’єкт» і «Україна – не суб’єкт». На жаль, найвірогіднішим вважаємо сценарій «жертва», де стабільний світ, Україна – не суб’єкт. Другий негативний сценарій – «Чорнобиль», якому даємо 25%, Україна – не суб’єкт у світі, де панує хаос і регіоналізація. Він найстрашніший для нас, це 90% розвал країни. Хороші сценарії – це стабільний світ, Україна – суб’єкт і є командним гравцем одного з полюсів, регіональних союзів. І найбільш позитивний для нас – Україна є суб’єктом у світі хаосу, регіоналізації. Називаємо його «медоїд»: ми збираємо вершки з усіх можливих речей».

Ключові події:

1. Святкування Дня перемоги в Україні перенесли на 8 травня. Верховна рада України офіційно ухвалила рішення про встановлення вихідного дня та Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 8 травня. Цей день буде вихідним.

Читайте також: В Україні планують підвищити пенсії для ветеранів УПА та політв’язнів. Верховна Рада внесла зміни до закону, який передбачає нарахування підвищених пенсій для учасників повстанських рухів за незалежність України та ув’язнених дисидентів доби СРСР;

2. Нині суд розгляне апеляцію щодо ринку «Добробут» у Львові. Садовий записав звернення. Мер звернувся до Офісу генпрокурора через незаконну приватизацію землі на місці колишнього ринку «Добробут» у центрі міста. Апеляцію в цій справі нині розглядатиме Західний апеляційний господарський суд. Участь у засіданні візьмуть міський голова та члени виконавчого комітету.

На цю ж тему: Суд знову розгляне справу щодо незаконної прибудови до «Віденської кав’ярні» у Львові. У 2006 році на другому поверсі будинку добудували веранду, яка згодом перетворилася на приміщення з дахом;

3. Новий мікрорайон та торговий центр. Що дозволила збудувати Львівська міськрада у травні. Упродовж травня виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови та обмеження для нового мікрорайону на Стрийській, медичного центру, а також для торгово-розважального центру у Рясному.

Читайте також: У Львові змінили умови розміщення літніх майданчиків. Термін процедури оформлення паспорту майданчиків скоротиться.

А також: Киян запрошують до обговорення проєкту розвитку міста на 2024-2026 роки. Пропозиції та зауваження учасників електронних консультацій можна подавати у письмовій формі на електронну адресу Департаменту економіки та інвестицій до 28 червня;

4. На Львівщині від завтра курсуватимуть нові автобуси маршрутом Дрогобич – Трускавець. Автобуси також пристосовані для перевезень осіб з інвалідністю – кожен з них обладнаний пандусами.

На цю ж тему: В період тестування е-квитка у львівських автобусах працюватимуть контролери. На цьому етапі вони не штрафуватимуть пасажирів, а виконуватимуть просвітницьку роботу;

5. Боно з гурту «U2» зачитав рядки гімну столиці «Як тебе не любити, Києве мій!». Співак побажав миру, але з перемогою.

Читайте також: «Без обмежень», Jerry Heil і Yaktak. Куди піти цього тижня у Львові.

Tvoemisto.tv зібрало низку подій у місті, які можна відвідати протягом 29 травня – 4 червня.

Погода у Львові: У вівторок у Львівській області прогнозують грози, град та шквали вітру. Температура вночі 8-13°, вдень 19-24°. 31 травня мінлива хмарність. Уночі 6-11°, вдень 18-23°. 1 червня у Львові мінлива хмарність. Уночі 5-10°, вдень 21-26°. У п’ятницю, 2 червня, хмарно з проясненнями. Вдень короткочасні дощі та грози. Уночі 8-13°, вдень 21-26° тепла. Хмарно буде також в суботу уночі 5-10°, вдень 16-21°.

Слава Україні! Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!