У Львові збільшать штраф за засмічення заказника «Торфовище Білогорща»

987 0
На території заказника встановлять камери відеоспостереження.
фото ілюстративне: day.kyiv.uа

фото ілюстративне: day.kyiv.uа

Сьогодні, 23 липня, на розгляд виконавчого комітету ЛМР буде винесено проєкт рішення про вжиття невідкладних заходів щодо приведення до належного санітарного стану території заказника «Торфовище Білогорща». Також у мерії працюють на збільшенням розміру штрафу до 170 тис грн і більше. Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

Як розповів Андрій Москаленко, перший заступник міського голови Львова, найперше, з метою захисту та охорони території ландшафтного заказника місцевого значення «Торфовище Білогорща» буде ознаковано межі заказника та розміщено інформаційні щити для ознакування території. Також будуть встановлені камери відеоспостереження.

Читайте також: У Львові збережуть «Торфовище Білогорща». тим хто, має там ділянку, запропонують іншу

«На завтра готуємо рішення виконавчого комітету про вжиття невідкладних заходів щодо приведення до належного санітарного стану території заказника. Адже останнім часом була низка підтверджених фактів щодо несанкціонованого вивезення будівельного сміття і забруднення території заказника. А далі, спільно з колегами з державної інспекції, патрульної поліції, обласної адміністрації з понеділка розпочинаємо кампанію з додаткового патрулювання цієї території. І працюємо над збільшенням розміру штрафів», - повідомив Андрій Москаленко

Нагадаємо, що 25 березня громада сіл Рясне-Руське та Підрясне збиралася під стінами Львівської міської ради з вимогою зняти питання створення ландшафтного заказника «Торфовище Білогорща». За словами мешканців, заказник хотіли створити на земельних ділянках, якими користуються люди. 

Досі невідомо, кому насправді роздавали паї, адже документи оформлювали дуже швидко, у той час, як звичайному громадянину доведеться на них чекати від шести місяців. Завдяки реформі децентралізації Рясне-Руська сільрада не встигла роздати землі, тому вони зараз перебувають у комунальній власності.

Додамо, у 2019 році Львівська обласна рада проголосувала за включення «Торфовище Білогорща» у перелік заповідних об’єктів Львівської області. Природно-заповідний об’єкт створили для збереження унікальних торфово-болотних комплексів на Головному Європейському вододілі з найглибшим у регіоні заляганням покладів торфу.

Раніше на території Білогорщі створили ландшафтний заказник місцевого значення «Торфосховище Білогорща». Заказник охоплює територію 58,8 га. Тут розташовані унікальні торфово-болотні комплекси. За результатами досліджень фахівців львівських наукових установ, тут ростууть 42 види рідкісних рослин та зафіксовані місця поширення 25 видів тварин. Створення заказника на Білогорщі зініціювали самі львів’яни ще декілька років тому, зареєструвавши відповідну петицію. У 2017 році його погодили у Міністерстві екології та природних ресурсів.

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!