Як святкуватимуть Різдво у головних храмах Львова та Львівщина – серед лідерів за проєктами новобудов. Підсумки доби

1297 0
Нині 21 грудня та 666 доба героїчного протистояння російській агресії.

Повітряна тривога: сигнал небезпеки пролунав о 20:26, відбій – о 21:05. Фіксувався зліт МіГ-31К.

Акцент дня: Уперше по-новому. Коли і як святкуватимуть Різдво у головних храмах Львова. У храмах двох українських Церков – УГКЦ і ПЦУ– готуються до святкування Різдва 25 грудня, а не 7 січня. Але чи всі церковні громади відзначатимуть різдвяні свята за новим календарем, які традиції залишаться незмінними та чи є віряни, які ще не готові до таких змін, дізнавалося Тvoemisto.tv.

Читайте також: Де у Львові можна піти до сповіді та як підготуватись. Треба згадати всі скоєні від останнього покаяння гріхи та попросити вибачення у близьких.

Та: Віншування до коляди. Добірка привітань. Традиційно віншування промовляють після колядок у вечір Різдва, яке цьогоріч за новим календарем святкуватимуть 25 грудня.

А також: Чи будуть цьогоріч колядки у львівських трамваях.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 99 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 21 району зосередження противника та 1 – по його ЗРК. Уражено 6 ворожих артилерійських засобів. Також знищено 1 керовану ракету Х-59.

Уночі російські окупанти вчергове атакували Україну, застосувавши 35 БпЛА типу «Shahed-136/131». Силами протиповітряної оборони 34 ударні БпЛА було знищено.

Читайте також: Львівські заклади у різдвяні свята пригощатимуть військових на реабілітації вечерею. Перелік.

Тема дня: «Дорослих» у владі немає. Мусимо робити все самі. Українці продовжують обговорювати тези, які озвучив на своїй підсумковій пресконференції президент України Володимир Зеленський. Свої висновки з події зробив і Валерій Пекар, викладач Києво-Могилянської бізнес-школи і Львівської бізнес-школи УКУ. На його думку, державні інституції в Україні деградують.

Ключові події:

1. Зеленський розповів про плани відновити польоти з аеропорту «Бориспіль». «Бориспіль – це як Чорне море. Його відкриття – це перемога української ППО. Це говоритиме про те, що Україна перемагає. Це дуже серйозний та потужний економічний крок. Ми ставимо таке питання нашим колегам і знаємо, що конкретно нам потрібно», – сказав президент.

Читайте також: Хто допомагає Максиму Козицькому. Перелік радників. Станом на 20 грудня є 24 позаштатних радників. Вони виконують свою роботу безоплатно. Також у очільника області є один штатний радник – Наталія Шегинська, якій нарахували у листопаді майже 15 тисяч гривень зарплатні.

Та: Кушнір йде з посади голови «Київміськбуду». На своє житло очікують близько 40 тисяч інвесторів компанії;

2. Львівщина – серед лідерів за кількістю проєктів новобудов в Україні. Лідерами за кількістю проєктів вважають Київську область (230 ЖК) і місто Київ (182 ЖК), у області продається на чверть більше, аніж у столиці. Львів і Львівщина на другому місці із 238 ЖК. Далі у рейтингу Одеська (135 ЖК), Івано-Франківська (91 ЖК), Хмельницька (88 ЖК) і Тернопільська (80 ЖК) області.

Читайте також: Суд скерував на новий розгляд справу щодо землі, де був ринок «Добробут». Справу знову розглядатиме Господарський суд Львівської області.

Та: ЄС профінансує проєкти трьох львівських лікарень. Йдеться про європейську програму «Польща-Україна 2021-2027»;

3. На Львівщині планують внести зміни до схеми планування області. Її затверджували ще у 2009 році.

Читайте також: В Києві відкрили рух Дегтярівським шляхопроводом. Що з ним не так. Як звернули увагу активісти ініціативи «Пасажири Києва», на оновленому шляхопроводі трамвайні зупинки зробили без платформ. Тобто вони не придатні для використання маломобільними людьми.

Та: Одну із вулиць Львова перекриють для проїзду майже на місяць. Роботи на вулиці Пимоненка триватимуть з 20 грудня до 14 січня 2024 року;

4. Київрада підтримала передачу під забудову ділянки на Франка, де стоїть історична будівля 1899 року. З будівлі зняли охоронний статус.

Читайте також: Біля Львова очистять озеро і облаштують там реабілітаційно-спортивний центр. ЛМР підписала Меморандум з іншими громадами задля очищення та ревіталізації Щирецького водосховища.

Та: Гаражним кооперативам відмовили в апеляції про ліквідацію заказника «Торфовище Білогорща». Заказник охоплює територію 58,8 га. Тут розташовані унікальні торфово-болотні комплекси;

5. На деяких локаціях Львова вже висадили тюльпани, які передали Нідерланди. «Тюльпани передали із запізненням, до Львова вони дісталися 15 грудня. Коли вони прийшли, то ще лежав сніг, тож чекали потепління для висадки. Зараз хороший час для цього, адже температура плюсова, а ґрунт не замерзлий. Це ніяк не повпливає на ріст квітів».

Читайте також: У Бучі відкрили першу в Україні фабрику-кухню, яка готуватиме шкільні обіди. Кухня дозволяє готувати 10 тисяч порцій на день.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!