У Львові з’явиться барбекю-парк та дахи з відпочинковими майданчиками. Візуалізація

4262 0
У Шевченківському районі Львова будують новий житловий комплекс.
фото: Енциклопедія Новобудов

фото: Енциклопедія Новобудов

В Україні набуває популярності європейський підхід при виборі нерухомості, за яким житло розглядають не тільки як власні квадратні метри і спільні приміщення, але й звертають увагу на всю територію житлового комплексу. Таким комплексам властиве зонування території для усіх вікових категорій та для різного типу проведення часу. Про особливості такого підходу в житловому будівництві у Львові ми розпитали керівника девелоперської компанії Lev Development Олександра Островського.

«У нас цей тренд тільки формується. З’являються люди, які починають це цінувати, але відверто – є багато людей, які не звертають на це увагу. Ми нещодавно це обговорювали на конференції в Одесі», – говорить він.

За його словами, є два загальних підходи. Один – це будівництво в центрі чи близько до центру. В основному покупцями таких квартир є професійні інвестори, які купують житло для подобової оренди чи влаштування апарт-готелю.

«Їм значною мірою вся ця історія з прибудинковим простором неважлива, тільки збільшує час окупності. Кінцевих споживачів, які купують для себе, за моїми оцінками, є приблизно відсотків 30-40 в кращому випадку», – каже Олександр Островський.

Він пояснює, що зовсім інша справа – житлове будівництво поза історичним центром. Тут основний покупець – це кінцевий клієнт, який купує житло для себе.

«Тобто тут, на відміну від попереднього прикладу, людина буде справді жити, а не просто ночувати, як зазвичай роблять ті, хто користується подобовою орендою чи апарт-готелями. Тут буде жити сім'я, рости діти, і тому прибудинкова територія, облаштування та зонування мають надзвичайне значення», – продовжує керівник Lev Development.

Як приклад у компанії показують проект житлового комплексу, що будується в Шевченківському районі міста.

 

«У проекті житловий комплекс OBRIY на Малоголосківській зручність планування квартири передбачена за замовчуванням і окрема увага приділена комфорту всього простору комплексу», – говорять в компанії.

Основний принцип, за словами розробників, – це спільна територія для відпочинку усіх категорій мешканців. Щоб забезпечити це, для авто передбачено підземний паркінг і гостьовий майданчик. Вивільнену територію запланували для різностороннього зонування – дитячий майданчик для наймолодших, спортивний майданчик для старших, а також зона для сімейного відпочинку – майданчик BBQ зі зручними альтанками та спеціальною зоною, де можна готувати страви на відкритому грилі.

Варто зауважити, що сам житловий комплекс Obriy розташований у північній частині Львова, з якої відкривається перспектива на центральну частину міста. З огляду на це дахові тераси також планують зробити експлуатованими – щоб забезпечити ергономіку всього простору та не обмежувати панораму центральної частини міста лише виглядом з власного вікна.

«Наразі у Львові маємо такі два підходи. У першому з них – житло в центральній частина міста. Це більше дорогі квадратні метри, де прибудинкова територія, тераси і решта – це все проектування та фінансування за залишковим принципом. У другому підході – житлові комплекси поза центром, які львів’яни розглядають як місце свого проживання. І саме тут прибудинкова територія є дуже важлива», – говорить Олександр Островський.

Девелоперська компанія Lev Development веде кілька будівництв у Львові: будинок клубного типу Geneva на вулиці Шевченка і  житловий комплекс Obriy на Малоголосківській. В обидвох комплексах діють спеціальні літні пропозиції ціни, що дають можливість покупцям зекономити до 10% вартості житла. Поза Львовом компанія також здійснює будівництво комплексу апартаментів біля ТК Буковель.

Партнерська публікація


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!