У Маріуполі прикордонник підірвав себе з радіостанцією, щоб вона не дісталася противнику

3034 0
Жоден з українських прикордонників не відійшов за час повномасштабного вторгнення Росії до України.
Фото: ДПСУ

Фото: ДПСУ

Сьогодні у Маріуполі один зі старших офіцерів-прикордонників, який був оточений ворогами та пораненим, підірвав себе з радіостанцією, щоб вона не дісталася противнику. Останніми словами в радіостанції були: «Слава Україні». Про це на брифінгу 10 квітня повідомив радник керівника Офісу президента Олексій Арестович.

«Прикордонники – це дуже важка і особлива військова служба. Вони першими зустрічають ворога. Це маленький загін – 15-30 осіб, на який насувається ворожа колона. Відійти не можеш – це ганьба, здатися не можеш – це проти віськової честі, ти зустрічаєш бій…», – пояснює він.

Читайте також: «Вони бояться смерті сильніше, ніж ми». Психоаналітик Роман Кечур про путіна і росіян

За даними Офіс президента, жоден з українських прикордонників не відійшов за час повномасштабного вторгнення Росії до України, однак є ті, хто загинули та ті, хто потрапили до полону.

«Про них ми пам’ятаємо та робимо все, щоби повернути тих, хто потрапив до полону», – додає Арестович.

Нагадаємо, що на 46 добу протистояння противник намагається прорвати оборону підрозділів Збройних Сил України у районі міста Ізюма та встановити повний контроль над містом Маріуполем. Також окупанти роблять спроби покращити тактичне положення своїх підрозділів на Миколаївському напрямку. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!