У Міноборони після розмови Зеленського з Путіним заявили про «всеосяжне перемир’я». Що це означає

1936 0
Бойовики уже порушили «безстрокове стійке перемир’я».
Фото: Рубрика

Фото: Рубрика

Керівництво Збройних Сил України видало наказ про посилення режиму припинення вогню, щоб забезпечити дотримання «всеохоплюючого, стійкого та безстрокового перемир’я».

Цим наказом передбачається:

  • заборона на наступальні та розвідувально-диверсійні дії, а також заборона на використання будь-яких видів літальних апаратів сторін;
  • заборона на застосування вогню, включаючи снайперський;
  • заборона на розміщення важкого озброєння в населених пунктах та їх околицях, у першу чергу на об’єктах цивільної інфраструктури, включаючи школи, дитячі садки, лікарні та приміщення, відкриті для громадськості;
  • ефективне застосування дисциплінарних заходів за порушення режиму припинення вогню та повідомлення про них координатора ТКГ, який повідомляє про це всіх її учасників;
  • створення та задіяння координаційного механізму з реагування на порушення режиму припинення вогню.

Вогонь у відповідь у разі наступальних дій допускається тільки у випадку, якщо він відкритий за наказом. При цьому у Міноборони поянсили, що під наступальними діями слід розуміти будь-які спроби змінити позиційне розміщення військ, включаючи додаткове інженерне обладнання позицій, або будь-яке просування або переміщення озброєних осіб в бік противника.

Нагадаємо, що 22 липня відбулося засідання Тристоронньої контактної групи, на якому домовилися про режим повного та всеосяжного припинення вогню з 27 липня. 

26 липня президент Володимир Зеленський та президент РФ Володимир Путін під час телефонної розмови погодилися про додаткові заходи з підтримки режиму припинення вогню на Донбасі.

Водночас у керівництві ООС повдіомили, що бойовики сьогодні, 27 липня, уже порушили тишу. Противник з тимчасово непідконтрольної Ужівки вночі відкривав вогонь по позиціях українських воїнів біля Водяного. Українські захисники вогонь у відповідь не відкривали. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!