У МОЗ розповіли, кого безкоштовно тестуватимуть на коронавірус

3229 0
Тестування за бажанням без наявних для того причин буде платним.
Фото: Роман Балук

Фото: Роман Балук

У Міністерстві охорони здоров'я розповіли, кого безкоштовно лабораторно тестуватимуть на коронавірус. Перелік під час брифінгу озвучив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Читайте також: Як у Львові роблять тести на Covid-19 та чому послаблювати карантин зарано

Обов’язкове безкоштовне тестування робитимуть: 

  • особам, які контактували з хворим;
  • всім медичним працівники, що працюють з хворими на Covid-19;
  • працівникам нацполіції та національної гвардії, які мають великий ризик щодо зараження;
  • хворим на пневмонію, незалежно від перебігу хвороби та симптоматики;

«Якщо у людини немає симптомів коронавірусу, крім того вона не є контактною особою з хворим, а проведення тесту є виключно бажанням, то в нас це не передбачено алгоритмом щодо безкоштовного тестування», – пояснив глава міністерства. 

Читайте також: Як інфекційна лікарня у Львові готувалась до боротьби з Covid-19

Нагадаємо. що лабораторний тест на коронавірус є більш точним, ніж експрес-тести. Його у Львові роблять три лабораторії. Діагностика може тривати до трьох днів. Натомість експрес-тест показує результат лише на п’ятий день хвороби, або коли пацієнт перехворів і має антитіла.

Водночас на Львівщині та у Львові проводять масове тестування експрес-тестами серед найбільших груп ризику. Експрес-тести можна купити навіть у аптеці, втім застосувати їх може лише сімейний лікар.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!