У НБУ закликали банки змінити умови кредитування для бізнесу через карантин

1434 0
Нацбанк змінив внутрішні розпорядження, зокрема знизив ризиковості кредиту, який реструктуризується через карантин.
фото: ua.korrespondent.net

фото: ua.korrespondent.net

Національний банк України надіслав до банків листи з рекомендаціями, у яких закликав проводити реструктуризацію кредитів бізнесу, який постраждав від карантину і запровадження обмежувальних заходів. Про це повідомляє пресслужба НБУ.

Окрім заклику банкам йти назустріч клієнтам та змінити умови кредитування, Нацбанк змінив внутрішні розпорядження, зокрема знизив ризиковості кредиту, який реструктуризується через карантин.

«Відповідно до затверджених правил кредити, які обслуговувались станом на 1 березня 2020 року та будуть реструктуризовані до кінця вересня 2020 року, не вважатимуться такими, на які поширюються окремі ознаки дефолту», — йдеться у повідомленні.

Читайте також: Як працюють банки під час карантину

Додамо, що реструктуризація — це така зміна умов кредитування, яка може полягати як у зменшенні відсоткових ставок, так і у зміні графіку платежів. Цю процедуру потрібно проводити всім позичальникам, які скористалися кредитними канікулами, тобто на період карантину не платили платежі за кредитами.

Нагадаємо, що у Національному банку раніше повідомляли, що кредитні канікули не означають, що на кредит позичальників не нараховуватимуть відсотки. Цей режим передбачає, що обов’язкові платежі за кредитами можна перенести у часі. За прострочку платежів банк не буде штрафувати та накладати пені чи збільшувати відсоткові ставки.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!