У п'ятницю Львів отримає тисячу експрес-тестів на COVID-19

2051 0
Тести Львів закуповує власним коштом.
Фото: Христина Процак

Фото: Христина Процак

У п’ятницю до Львова надійдуть ще 1000 експрес-тестів на виявлення коронавірусу. Міська рада веде перемовини про подальшу їх закупівлю. Про це повідомила заступниця міського голови Галина Слічна.

Читайте також: Яка ситуація із експрес-тестами на коронавірус у Львові

Раніше місто закупило 25 американських експрес-тестів, 10 з яких передали в інфекційну лікарню. Тепер міськрада веде перемовини із південнокорейською компанією щодо їх закупівлі. Також до середини квітня Львів планує закупити 42 нові апарати штучної вентиляції легень. Сьогодні Львівська лікарня швидкої допомоги отримала три надсучасні апарати штучної вентиляції легень.

Водночас, як зазначив т. в. о. директора департаменту охорони здоровя Андрій Васько, достовірність будь-яких експрес-тестів є украй малою, тож пацієнтів, які потрапляють у інфекційну лікарню із підозрою на коронавірус, лікують симптоматично. Це роблять, каже він, незалежно від результатів тесту. А єдиним методом діагностики, що має високу достовірність, є метод ПЛР – мазків, зразки яких відправляють у референс-лабораторію в Київ. Тести до столиці відсилають за загальною процедурою, додає Андрій Васько.

Читайте також: У Львові у чотирьох пацієнтів не підтвердили коронавірус

Нагадаємо, що на позачерговому засіданні ЛМР виділила Лікарні швидкої допомоги 30 млн грн на закупівлю апаратів ШВЛ та моніторів пацієнта і поповнила резервний фонд бюджету на 70 млн грн. Як повідомив мер Львова Андрій Садовий, міські лікарні №8 та №1 готують для перепрофілювання, для розміщення за потреби людей із підозрами чи захворюванням на коронавірус.

Загалом по Львову буде орієнтовно до 1000 місць. Додаткові місця готують також у Винниківському госпіталі та Центрі легеневого здоров’я.

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!