У Львові планують заборонити російськомовні класи в школах

4001 0
У Львівській області шкіл з навчанням російською мовою нема.
фото: www.freepik.com

фото: www.freepik.com

У трьох школах Львова з російськомовним навчанням планують заборонити російськомовні класи. Йдеться про заклади середньої освіти №6, №45 та №17. Водночас у Львівській області шкіл з навчанням російською мовою нема. Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомила заступниця директора департаменту освіти та науки Львівської ОВА Ольга Котовська.

Зокрема, за її словами, на кінець навчального року російською мовою проводили уроки у трьох школах Львова. Такі предмети були у третіх та четвертих класах. Тепер же випускники 4 класу не продовжать навчання російською, а для 3 класу буде рішення міської ради про зупинення вивчення російської мови.

Читайте також: У 80-ти школах Львова тимчасово проживають переселенці

Нагадаємо, що навчання у львівських школах розпочнеться з 1 вересня і відбуватиметься у поєднаному форматі: учні молодших класів вчитимуться очно, а учні старших класів – за змішаною формою. Про те, як безпечно організувати навчальний процес у Львові, куди відселити переселенців зі шкіл, читайте в інтерв’ю Тvoemisto.tv у межах проєкту «Тема тижня» міського голови Львова Андрія Садового.

Водночас у навчальних закладах Львівщини тимчасово проживають близько 7 тис. внутрішньо переміщених осіб. Зараз для них шукають відповідні житлові приміщення, аби відселити, а у школах з 1 вересня відновити офлайн-навчання. 

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!