У соборі святого Михаїла храмове свято. Розклад богослужінь

3607 0
Сьогодні християни святкують храмовий празник Собору святого архистратига Михаїла. Образ святого Михаїла у християнстві уособлює перемогу добра над темними силами.
Храм Архистратига Михаїла на Винниченка/lvivcenter.org

Храм Архистратига Михаїла на Винниченка/lvivcenter.org

21 листопада християни східного обряду відзначають празник Собору святого архістратига Михаїла. Святого Михаїла вважають одним із семи архангелів, архістратигом небесного воїнства та покровителем людського роду. За небесною ієрархією, Михаїл – верховний воєначальник у війні з ворогами Бога. Його називають ангелом-охоронцем усіх християн та покровителем столиці України – Києва.

Читайте також: Львів відзначає річницю початку Революції Гідності. Програма

Також саме в День відзначення пам'яті святого Михаїла, в Україні розпочалася Революція Гідності. Сьогодні у львівских храмах молитимуться за полеглих героїв, а також вшанують їхню пам'ять спільною молитвою на проспекті Свободи о 16:00 та на Личаківському кладовищі о 15:00.

У храмі святого Архистратига Михаїла, що на вул. Винниченка, 20а, відбудеться архієрейська свята літургія.

Початок  11:00. О 17:30 проведуть вечірню службу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!