Чи справді Львів витратив більше на благоустрій, ніж на ЗСУ та продаж історичної будівлі в центрі. Підсумки доби

1118 0
Нині 22 листопада та 637 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Ситуація на фронті: Міністерство оборони Росії та російські чиновники намагаються вгамувати російську істерику навколо українських операцій на східному (лівому) березі Херсонської області, про це повідомляють аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

21 листопада російський блогер заявив, що українські війська знищили російську штурмову групу під Кринками (30 км на північний схід від Херсона та 2 км від річки Дніпро). 17 листопада російське інсайдерське джерело заявило, що в результаті українського удару загинуло 76 росіян у 1-му батальйоні 35-ї ОМСБр, які намагалися провести «відволікаючий маневр» у Скадовському районі.

За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 48 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали 9 ударів по районах зосередження противника, два – по пункту управління та 2 – по його ЗРК. Уражено 2 ворожих склади боєприпасів.

В ніч на 22 листопада росіяни завдали чергового авіаудару по Україні, застосувавши 14 БпЛА типу «Shahed-136/131». Всі ворожі дрони знищено. Також загарбники атакували ракетами Х-31П припортову інфраструктуру міста Одеси та Білгород-Дністровський район, а ракетою Х-22 – місто Запоріжжя. Крилата ракета Х-22 не досягла своєї цілі, впала у Запорізькій області на відкритій місцевості, вибуховою хвилею пошкоджено приватні будинки.

Читайте також: Україна отримає військову допомогу від Німеччини на 1,3 мільярди гривень. До неї увійдуть 4 системи протиповітряної оборони IRIS-T.

Та: Працівники ТЦК тепер можуть перевіряти документи в людей без правоохоронців. Рішення ухвалили ще 17 листопада на засіданні Ради оборони Львівської області, а 20 листопада керівник апарату Львівської ОВА Тарас Грень видав відповідний наказ.

Акцент дня: Що відбулось у церкві Андрія та чому не всі перейдуть на новий календар. Чи готові віряни і Церква до нових традицій, зокрема святкування церковних дат за новим календарем; чи можливі ворожі провокації, щоби посіяти конфлікт серед людей; яка ситуація з церквою Андрія у Львові та флешмобом поцілунків, запущеним у мережі після виходу кліпу Соловій та Жадана; чи змінилася ситуація у Ватикані та що він думає і робить у ситуації з Україною? Такі теми Tvoemisto.tv обговорило з доктором філософії, дослідником історії Церкви Анатолієм Бабинським.

Ключові події:

1. У Львові відзначили День Гідності та Свободи. Фото.

На цю ж тему: Вузлик на антені нагадав про події Революції Гідності. 21 листопада українці відзначають День Гідності та Свободи. Про події днів і тижнів Революції Гідності нам нагадують численні відео, фото, публікації і, на жаль, могили загиблих Героїв за проголошені на Майдані ідеали та європейські цінності. Колишній журналіст, а тепер військовий ЗСУ Мирослав Откович торкається своїх вузликів пам’яті про події десятилітньої давнини і оцінює, як ми змінилися за ці роки.

Та: У ДБР заявили про вихід на фінішну пряму у розслідуванні справ Майдану. За 10 років було порушено 82 кримінальні провадження. На цей момент винесено 40 вироків, відносно 49 осіб;

2.  Нардеп намагався дати хабар в криптовалюті Мустафі Найєму. «В обмін на гроші нардеп просив сприяння в отриманні коштів з фонду ліквідації наслідків збройної агресії рф на ремонт підконтрольного йому об’єкта інфраструктури».

Читайте також: За нардепа Дубневича внесли 56 млн грн застави. Кошти передадуть на ЗСУ. Суд також частково задовольнив клопотання адвоката Дубневича про зміну йому запобіжного заходу;

3. У Львові відреагували на інформацію, що місто на благоустрій витратило більше, ніж на сили оборони. «Forbes Україна» опублікувало статтю, в якій йдеться, зокрема, про Львів. За їхніми даними місто на благоустрій цьогоріч витратило більше, ніж на Сили оборони. У Львівській міськраді відреагували на це й назвали інші цифри.

Та: «Домовитися не вдалося». Львівський медуніверситет і забудовник зустрілися через будівництво поряд. Відповідне рішення про будівництво ухвалили на сесії Львівської міської ради 23 серпня. Колектив та студенти університету виступили категорично проти будівництва поряд.

Читайте також: У пункті пропуску на Львівщині перевізники розпочали протест у відповідь на страйк поляків. «Нас обурюють дії польських колег, оскільки в цей складний час замість того, щоб підтримати Україну вони створюють перепони», – сказав голова ГО «Міжнародні автомобільні перевізники України» Володимир Михалевич;

4. У Львові можуть відкрити аеропорт. За яких умов. Протиповітряна оборона повинна отримати достатнє підсилення для безпечного функціонування аеропорту.

Читайте також: Американська компанія допоможе оновити аеропорт «Бориспіль». Аecom допомагала післявоєнній відбудові в Іраку, Афганістані та Боснії, а також у відновленні після стихійних лих у Непалі, Гаїті, Японії, Індонезії та країнах Карибського басейну.

Та: Як працює безготівкова оплата у Львові, а як у області. Пояснення. 

Tvoemisto.tv пояснює, чим відрізняється безготівкова оплата у Львові та області;

5. Різдвяні вистави у Львові. Що підготували театри до свята. Цьогоріч українці святкуватимуть Різдво 25 грудня.

На цю ж тему: Ковзанка, крижані скульптури, казкові ельфи і Санта. Коли відкриють святкові локації «Зимова країна» на ВДНГ. Вони працюватимуть до 17 березня.

Та: У Львові ще не вирішили, чи буде традиційна новорічна ялинка. Також не відомо, чи працюватиме щорічний ярмарок.

Також стало відомо, що на площі Ринок ковзанки не буде. Для неї обрали іншу локацію.

Погода у Львові: Сніг та мороз. Якою буде погода у Львові на тижні. 22 листопада – часом невеликий сніг. Температура від 1° морозу до 1° тепла. 23 листопада хмарно з проясненнями. Уночі 3 – 8° морозу, вдень 0 – 5°. 24 листопада дощ та мокрий сніг. Уночі від 2° морозу до 3°, вдень 1 – 6°. 25 – 26 листопада невеликий сніг. Уночі 1 – 6° морозу, вдень від 1° морозу до 4° тепла.

Читайте також: В Києві очікується сніг та ожеледиця. Комунальники відзвітували про готовність до погіршення погоди. «Київавтодор» просить водіїв під час снігопадів не паркувати автівки вздовж узбіччя доріг і на тротуарах.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!