У вестибюлі станції метро «Золоті ворота» відкрилась виставка дитячих малюнків

936 0
Проєкт присвятили річниці повномасштабного вторгнення росії в Україну.
Фото: КМДА

Фото: КМДА

У вестибюлі станції «Золоті ворота» відкрилась виставка дитячих малюнків «Довкілля та війна очима дітей». Проєкт реалізовали у співпраці «Міністерства захисту довкілля і природних ресурсів України», проекту APENA 3 та художньої студії Aza Nizi Maza, вихованці якої створили роботи. Про це повідомили у КМДА, посилаючись КП «Київський метрополітен».

Мистецький проєкт присвячено річниці повномасштабного вторгнення росії в Україну, яке розпочалась 24 лютого 2022 року, і дев’ятій річниці російсько-української війни, яка розпочалась у лютому 2014 року з анексії Автономної Республіки Крим.

«Ці роботи – відповідь дітей на виклики війни. Вони про сучасне і майбутнє, де існує єдність людини та природи, потужна енергія і віра в перемогу українців над злом»– йдеться у повідомленні.

Раніше мистецький проєкт був представлений в Австрії, Франції та Литві. Виставка триватиме до 20 березня у верхньому вестибюлі станції «Золоті ворота».

Додамо, у Києві відкрили декілька тематичних виставок, присвячених до річниці вторгнення росії в Україну, зокрема у Національному заповіднику «Софія Київська» представили роботи київського фотохудожника Сергія Познанського «Київ – Військовий», у Національному музеї історії України виставку «Азовсталь: нові сенси», а у  Галереї протестного мистецтва Музею Майдану «Лютий: грані незламності».

Фото: КМДА

Ігор Ющенко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!