Українці отримуватимуть біометричні паспорти із 14 років. Офіційно

4657 1
Верховна Рада України 14 липня прийняла закон про перехід на внутрішні біометричні паспорти. Документ оформлюватимуть усі громадяни України із 14 років. Про це повідомляє офіційний сайт Верховної Ради.
фото: mistovechirne.in.ua

фото: mistovechirne.in.ua

Відповідне рішення підтримали 226 народних депутатів. Тепер біометричний паспорт мають отримати усі громадяни України, які досягли 14-річного віку. Для них картку вироблятимуть на 4 роки. Ті, кому вже виповнилося 18, отримають її строком на 10 років.

У нових паспортах не буде позначок про реєстрацію шлюбу та його розрив. Однак усім молодятам будуть окремо видавати свідоцтво про шлюб.

Кожна картка міститиме оцифрований підпис особи.

Відбитки пальців для оформлення паспорта братимуть тільки зі згоди громадян. Однак для того, аби оформити закордонний паспорт, дипломатичне посвідчення та інші виїзні документи, відбитки залишаються необхідними.

Нагадаємо, ID-картки українці почали отримувати у січні 2016 року. Тоді їх видавали лише тим особам, яким виповнилося 16 років.

Читайте також: Де зробити біометричний паспорт у Львові

Опублікувала Ганна Беловольченко


Читайте також:
19 Січня, 2017 09:32
Паспортний сервіс Центр обслуговування "Паспортний сервіс" м.Львів вул.Б.Хмельницького 212
Послуги:
Оформлення закордонного паспорта
Оформлення закордонного паспорта для осіб до 16 років
Оформлення ID-картки
Проставлення апостилю
Страхові продукти
Оформлення інформаційної довідки про відсутність або наявність судимостей
Call-центр: ☏ (032) 245-54-40
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!