Українцям стали частіше відмовляти у видачі «шенгенок»

2416 0
Деякі консульства свідомо не дають шенгенські візи українцям – навіть коли ті мають на це право.
Фото: gazeta.lviv.ua

Фото: gazeta.lviv.ua

Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що частина країн Шенгену істотно знизили частку мультивіз для українців.

Читайте також: Нові правила отримання шенгенської візи. 7 особливостей

«Статистика за минулий рік показує, що з 22 країн, які входять до Шенгенської зони, 16 збільшили кількість відмов у візах українцям порівняно з 2013 роком. Швейцарія та Фінляндія почали відмовляти українцям утричі частіше, а Іспанія, Португалія, Греція та Швеція –  майже вдвічі. При цьому рекорд встановила Бельгія: показник відмов у 2013 році у цього королівства і так був одним з найбільших – майже 5,5% від загальної кількості звернень, але минулого року він зріс до 9,5%», – повідомив міністр.

Читайте також: ТОП-10 країн, що охоче видають шенген-візи українцям

Голова МЗС не уточнив перелік дипломатичних установ, але запевнив, що міністерство намагається вплинути на них і вимагає повернутись до попередньої практики.

За матеріалами Укрінформ, Європейська правда, ТСН


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!