Укравтодор створив онлайн-карту ремонту доріг та аварій

6840 0
Також буде інформація стосовно прозорості виконання дорожніх робіт.
Фото: УНІАН

Фото: УНІАН

Укравтодор створив онлайн-ресурс для відслідковування ремонтних робіт, стану проїзду та аварій. Про це повідомляють на сайті Центру траснпортних стратегій.

На карті буде видно місце перебування дорожньої техніки, яку для цього обладнають GPS-маячками, її пробіг та розхід палива, аварійно-небезпечні ділянки та пункти обігріву для вантажівок. Приміром, зеленим кольором на карті позначені ремонти, які вже виконали, червоним – ті, які ще виконують, а блакитним – заплановані.

Читайте також: Де у Львові планують збудувати нові вулиці

Також користувачі можуть подавати звернення про дорожню ситуацію і виявлені проблеми на дорогах. Поки що це можна зробити через спеціальну форму, зайшовши на мапу через сайт «Укравтодору». 

Скріншот із мапи

Карту розробляли впродовж останніх півроку. За словами радниці керівника «Укравтодору» Яніки Мерило, спеціальний мобільний додаток для користування картою не розроблятимуть, натомість її інтегруватимуть у вже наявні – наприклад, державний онлайн-сервіс «Дія», а також навігаційний додаток Waze, сервіси таксі Uber і Bolt.

Залишити скаргу на стан дороги через Waze можна буде вже впродовж кількох тижнів. Цей додаток теж пропонуватиме водіям альтернативні маршрути у випадку ремонту доріг чи аварій, використовуючи дані «Укравтодору».

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!