Усі 30 вживаних трамваїв із Берліна переобладнали під львівську колію

3384 1
Трамваї курсують на маршрутах №3 та 6.
Фото: Данило Васильчак / Львівський електротранспорт / Facebook

Фото: Данило Васильчак / Львівський електротранспорт / Facebook

У ЛКП «Львівелектротранс» переобладнали всі 30 вживаних трамвайних вагонів, які торік придбали у Берліні, інформує прес-служба ЛМР.

Читайте також: Львівськими вулицями проїхав парад трамваїв. Відео, фото

Повністю ввели в експлуатацію 27 вагонів. Ще три пройшли сертифікацію та обкатку по місту. Їх випустять на лінію у найближчі дні. За словами речника ЛКП «Львівелектротранс» Івана Бондара, 11 трамваїв обслуговують маршрут №3 (пл. Соборна – Аквапарк), 9 вагонів працюють на маршруті №6 (вул. Миколайчука –ТРЦ «Скриня»). 

Трамваї з Берліна працюють на модернізованій електронній системі управління та, за словами речника, вирізняються меншою кількістю технічних простоїв та поломок.

Читайте також: Із липня у Львові змінять номери тролейбусних маршрутів

Нагадаємо, міськрада Львова купила у Берліні 30 вживаних трамваїв, що пройшли капітальний ремонт, за ціною 18 тис. євро за один вагон. Пізніше з’ясувалось, що двері відкриваються назовні, тому вони не можуть курсувати на маршрутах із підвищеними зупинками, зокрема на маршрутах №2, 7 та 8. Через це прокуратура відкрила провадження. Згодом у місті вирішили визначити єдину висоту для всіх трамвайних платформ.

 

 

 


Читайте також:
13 Червня, 2019 09:53
666 ... як не вили "шакали" , а "караван" пішов-поїхав ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!