Німецькі трамваї у Львові можуть вийти на лінії вже на початку літа. На яких маршрутах

3607 0
Йдеться про 12 вживаних трамваїв, які Львову передає Берлін.
Умовне фото / Darya Tryfanava

Умовне фото / Darya Tryfanava

Цього року німецький Берлін безкоштовно передасть Львову ще 12 вживаних, але робочих трамваїв Tatra КТ4D і запчастини до них. Передбачається, що місто отримуватиме їх із середини квітня до кінця травня. Отже, перші трамваї можуть вийти на лінії наприкінці травня – на початку червня цього року. Про це йдеться у нашому матеріалі Tvoemisto.tv.

Водночас місто має заплатити за їх транспортування, розмитнення, а також за переобладнання вагонів під ширину львівських колій. За попередніми підрахунками це обійдеться в більш ніж 24 мільйони гривень (до 2 мільйонів на кожен трамвай). На це мали б бути витрачені бюджетні кошти Львова. 

До слова, ці трамваї хочуть пустити на маршрути №3 і №6, оскільки для інших маршрутів вони не підійдуть. 

Читайте також: «Заміни, заміни старенький трамвай». Як до Львова їдуть трамваї з Європи 

Нагадаємо, що уперше 30 вживаних трамваїв Берлін передав Львову в 2018 році. Однак тоді виявилося, що двері цих трамваїв не можуть відчинятися на деяких зупинках, де платформи після ремонту стали надто високими. Зокрема, такі є на сихівській лінії, на зупинках «Дорошенка», «Котика», «Личаківський цвинтар» і «Погулянка». Отож трамваї вирішили пустити на ті ж маршрути №3 і №6, щоб не переробляти двері або платформи. Там вони курсують донині.

Також нещодавно стало відомо, що швейцарський Берн передасть Львову 11 вживаних низькопідлогових трамваїв 1989 –1990 років від компанії Bernmobil. У межах ініційованого посольством Швейцарії проєкту, який реалізують Державний секретаріат економіки SECO, місто Берн і дирекція компанії Bernmobil, відбулося передавання трамваїв Україні. До кінця року 11 із них одержить Львів: вісім трамваїв у робочому стані, які виїдуть на лінії, і три для запчастин. 

>;Tvoemisto.tv з’ясувало, яка ситуація у Львові з трамваями і трамвайними коліями, з якою швидкістю ними можуть рухатися вагони та навіщо нам уживані німецькі трамваї, якщо їх можна використовувати не на всіх маршрутах. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!