В Ірпені хотіли закупити сіль для доріг за завищеними цінами. Пояснення мера

3650 0
Тендер скасували

В Ірпені на Київщині повідомили, що управління житлово-комунального господарства «Ірпінь» хотіло закупити сіль для посипання доріг за завищеною ціною. Угоду скасували та створили спеціальну групу для перевірки діяльності комунальників. Про це повідомив мер Ірпеня Олександр Маркушин.

За його словами тендер, за яким здійснена ця покупка, скасовано. До того ж кошти ще не були перераховані.

Мер створив робочу групу, яка має перевірити фінансово-господарської діяльності комунального управління.

Уповноважену особу по закупівлях КП УЖКГ «Ірпінь» Юрія Давиденка та заступника начальника УЖКГ «Ірпінь» Дмитра Сухомлина під час перевірки відсторонили.

Як запевнив Маркушин, на найближчій сесії ухвалять рішення про перевірку діяльності низки комунальних підприємств громади.

Раніше стало відомо, що Комунальне підприємство «Управління житлово-комунального господарства «Ірпінь» Ірпінської міської ради 31 січня за результатами тендеру замовило компанії «Торговий дім «Кип і Ко» солі для посипання доріг на 5,67 млн грн. Водночас на інших торгах Київщини зі строком поставки до кінця року дорожня сіль значно дешевша. Наприклад, Бориспільська міськрада у січні замовила іншій фірмі сіль на 42% дешевше – по 8 899 грн за тонну. 

Станіслав Нестеренко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!