У Львові відреставрували сходову клітку колишнього пасажу Андреоллі

4119 0
Зараз на завершальному етапі проходить реставрація сходової клітки в будинку на вул. Театральній, 12. Відновлення сходів стало можливим завдяки українсько-німецькій співпраці, а також фінансуванню самих мешканців.
фото: city-adm.lviv.ua

фото: city-adm.lviv.ua

Основну суму, необхідну для реставрації надали німецькі партнери проекту – це 400 тис грн. 100 тис грн на реставрацію надало місто. Окрім того, до співфінансування залучили також і мешканців будинку.

Кожен із власників квартир у будинку заплатив 1 тис. грн. - 500 грн. на ремонт дверей у своє помешкання та 500 грн. – доплата на ремонт сходової клітки.

Вибір сходової клітки в будинку, що є частиною пасажу  Андреоллі, зумовлено незадовільним станом сходів, а також зацікавленістю мешканців у збереженні історичної субстанції будинку.

Роботи розпочались восени 2013 року.

В липні та серпні 2014 року в рамках проекту GIZ «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова» відбулися два практичні семінари, під час яких 10 малярів-реставраторів під керівництвом німецького експерта Маркуса Шульца відновлювали цінні історичні розписи ХІХ  ст. Подальша робота з реставрації розписів продовжилась в листопаді-грудні 2014 року.

Остаточне завершення робіт заплановано на квітень-травень 2015 року. Після завершення реставрації розписів відбудеться семінар з імітації структури деревини, який проведе німецький столяр-реставратор Крістоф Юнганс з місцевими майстрами по дереву.

У рамках програми з реставрації сходових кліток, що втілюється спільним німецько-українським проектом «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова», у 2015 році також заплановано реставрацію сходових кліток на вул. Левицького, 10, та на пр. Свободи, 33.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!