В Україні планують скасувати акцизи на пальне та зменшити ПДВ

1310 0
Це рішення дозволить уникнути дефіциту пального на заправках та максимально стримає зростання його ціни.
Фото: Автомир

Фото: Автомир

Кабмін подав у Верховну Раду законопроект, що скасовує акциз на пальне та знижує ставку ПДВ з 20% до 7%. Це суттєво зменшує розмір податків, які раніше становили більше половини ціни. Про це повідомила віцепрем’єр-міністерка економіки Юлія Свириденко.

Читайте також: Це мільйон доларів на день. Андрій Садовий про переселенців та життя під час війни

Крім того, уряд змінив формулу, за якою рахується максимальна ціна пального на заправках. У формулі збільшили ціну логістики та доплату до котирування у Північно-західній Європі.

«Збільшення формули дає економічний стимул мережам завозити більше пального, адже за формулою розрахунку, яка була адекватною до війни, зараз везти нафтопродукти мережам не вигідно», – пояснює Свириденко. 

Нову формулу застосовуватимуть після того, як Верховна Рада проголосує за зниження податків. В результаті мережі завезуть більше пального, а ціна не зросте.

Таким чином, розмір націнки українських мереж АЗС залишиться на рівні, що був встановлений за кілька днів до початку російського вторгнення: 4,55 грн на літр бензинів та 5 грн на літр дизелю.

 
 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!