Як тепер платити за газ та вулиця Бандери у Львові в контексті велоруху. Підсумки доби

1264 0
Нині 5 липня та 497 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Фокус

Фото: Фокус

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), ворог зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках – за добу 40 бойових зіткнень.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 14 ударів по районах зосередження противника, 3 – по його ЗРК та 1 – по пункту управління. Уражено 4 склади боєприпасів, 18 артзасобів на вогневих позиціях, 3 засоби ППО та 2 станції радіоелектронної боротьби противника. Також збито 5 розвідувальних БпЛА.

Читайте також: ЗСУ попередили, що росіяни готують провокації на ЗАЕС. Чи нестиме це небезпеку. Окупанти розмістили на енергоблоках сторонні предмети, схожі на вибухові пристрої.

Та: Як львів’янам допомогти ЗСУ сьогодні. Волонтерські ініціативи та плетіння сіток. Війна триває. Допомога потрібна щодня, як руками, так і грошима. Tvoemisto.tv підготувало актуальну підбірку, де ви можете зробити свій вклад в перемогу.

Акцент дня: Вулиця Бандери – шлях до веломіста? Реконструкція вул. Степана Бандери, яка триває не один рік, добігає кінця. Цього тижня там наносять дорожню розмітку і майже завершені всі конструкційні роботи з влаштування велоінфраструктури. Вулицю вже доволі активно використовують для їзди на велосипедах і самокатах. Голова Львівської асоціації велосипедистів Матвій Шкотняр оцінив результат процесу в розрізі велоруху.

Читайте також: Через ремонти мостів Київ стоїть у заторах. В КМВА знайшли вихід. Аби розвантажити трафік, дорожники працюватимуть швидше та переважно вночі.

Ключові події:

1. Звільнений за закупівлю барабанів голова Дніпровської РДА Києва став заступником голови цієї ж РДА. З нової посади Павла Бабія може звільнити КМДА.

На цю тему: У Києві Дніпровська РДА закупила в укриття рації на 1,2 млн грн. РДА продовжує дивувати закупами.

Та: Експосадовців банку «Аркада» судитимуть за розтрату активів на будівництво двох ЖК у Києві. Обвинувальний акт стосується трьох колишніх службових осіб банку, які організували незаконну схему розтрати коштів;

2. Депутатам Львівської облради вручили повістки. Це сталося перед початком сесійного засідання. Як повідомив заступник голови ЛОР Юрій Холод, повістки отримали майже всі присутні депутати, крім 8 обранців. Tvoemisto.tv стало відомо, що їх не вручили депутатам від фракції «Європейська солідарність» Володимиру Доманському та Андрію Думі, депутату Юрію Мазуру від НРУ, а також п’ятьом обранцям, які не з’явились на сесійне засідання.

На цю тему: Хто з львівських депутатів захищає Україну на передовій. 

Tvoemisto.tv підготувало підбірку львівських депутатів обласної та міської рад, які зараз на фронті.

Та: Орест Чемерис більше не очолюватиме департамент охорони здоров’я Львівської ОДА.

Як стало відомо Tvoemisto.tv з власних джерел, в.о. керівника департаменту з понеділка, 10 липня, стане його заступниця Наталія Літвінська;

3. В Україні зросли ціни на пальне. Аналіз вартості на різних заправках. З 1 липня 2023 року в Україні повернули податок на пальне до довоєнного рівня – ПДВ зросло з 7 до 20%. У зв’язку з цим ціни на всі його види виросли.

Читайте також: На якому етапі будівництво та як виглядатиме сміттєпереробний завод у Львові. Візуалізація. Наразі виконали 37,7% робіт. На ділянці облаштували фундамент під стіни комплексу та завершують встановлення фундаментних ростверків та стаканів.

Та: «Львівгаз» під управлінням «Нафтогазу». Як тепер подавати показники і що робити, якщо у вас була переплата. Клієнтську підтримку можна отримати у контакт-центрі ДК «Нафтогаз України» за номерами:

  • 066-300-2-888 (Vodafone),
  • 098-300-2-888 (Kyivstar),
  • 093-300-2-888 (Lifecell).

Новини про відключення тепер публікуватимуться у телеграм каналі – https://t.me/lvivgas;

4. У Львові в храмі, від якого пішла назва району, реставрують унікальний стінопис. У церкві Вознесіння Господнього на вул. Старознесенській закінчили перший етап реставрації стінопису, який відшаровувався через протікання даху.

На цю ж тему: Кияни можуть допомогти місту рятувати об'єкти культурної спадщини. У КМДА випустили інструкцію. У Департаменті охорони культурної спадщини не можуть перевірити усі пам'ятки, найчастіше мозаїки та вітражі у Києві, тому просять допомоги містян.

Та: Активіст Дмитро Перов, проти якого позивається забудовник Ковальська збирає на адвоката. Справа дуже важлива – адже будівельники вимагають визнати, що якщо будинок не в Реєстрі – він не має жодної цінності, підкреслює активіст;

5. Які безкоштовні дитячі табори функціонують у Львові. Перелік. Це декілька локацій із різними напрямками та активностями. Спорт, мистецтво, танці, англійська мова, цікаві екскурсії, майстер-класи – програма таборів дуже насичена.

Читайте також: Українську писанку можуть внести до культурної спадщини ЮНЕСКО. Це може статися вже у 2024.

Слава Україні! Гарного Вам дня!

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!