Один із українських банків обмежив зняття готівки із карток

3433 0
Банк «Михайлівський» встановив обмеження на зняття готівки з банківської картки. Про це повідомили агентству «Інтерфакс-Україна» в кол-центрі банку сьогодні, 23 травня.
фото: kordon.com.ua

фото: kordon.com.ua

Згідно з повідомленням, обмеження на банківську картку Visa встановлено в розмірі 5 тис. грн на добу, MasterCard – 1 тис. грн на добу. Як пояснив оператор кол-центру, обмеження введені у зв’язку зі встановленням нового програмного забезпечення. Водночас термін закінчення дії обмежень поки не відомий.

Тим часом редактор телепрограми «Гроші» Олександр Дубинський стверджує, що правління Національного банку України (НБУ) у понеділок прийняло рішення про визнання банку «Михайлівський» неплатоспроможним.

Агентству поки не вдалося отримати коментарі прес-служби фінустанови. НБУ від коментарів також утримався.

Як повідомлялося, 19 травня глава правління банку «Михайлівський» Ігор Дорошенко покинув свою посаду. В. о. з 20 травня призначений його заступник Денис Панфілов.

Згідно з повідомленням Платинум Банку (Київ) у понеділок, І. Дорошенко призначений головним виконавчим директором холдингу PT Platinum Public Ltd. (Кіпр), якій належить 100% акцій фінустанови.

У Львові розташовується 10 відділень банку «Михайлівського».

Нагадаємо, Нацбанк минулого тижня 20 травня визнав неплатоспроможним Фідобанк  через проблем із ліквідністю. За кілька днів до цього Фідобанк заявив про «тимчасові труднощі зі своєчасним виконанням операцій клієнтів через проблеми з ліквідністю», а також пояснив проблеми з платежами різким одномоментним відтоком коштів із рахунків клієнтів за добу на тлі, у тому числі, інформаційного тиску на клієнтів.

Довідка. Банк «Михайлівський» зареєстрований 14 червня 2013 року. Єдиним його акціонером є компанія «Екосіпан», основний учасник якої – Віктор Поліщук. Згідно з даними Нацбанку України, на 1 квітня 2016 року банк «Михайлівський» за розміром загальних активів (2,954 млрд грн) посідав 71-е місце у групі українських недержавних банків зі 109 банків, які діють у країні.

Джерело: interfax.com.ua.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!