В Україні з'явиться нова монета номіналом 10 гривень

1156 0
Її присвятили Силам підтримки Збройних сил України.
Фото: НБУ

Фото: НБУ

Національний банк України презентував нову монету номіналом 10 гривень. Її присвятили Силам підтримки Збройних сил України.

Джерело: НБУ

«Наша нова монета несе певний символ – присвяту та подяку окремому роду сил, надзвичайно важливому для обороноздатності країни. Її щоденна присутність в буденному житті українців матиме потужний посил – нагадування про героїзм та подвиги Збройних Сил України, про тих, завдяки кому в нашій країні знову настане мир», – зазначив Голова Національного банку Андрій Пишний.

Читайте також: В Україні хочуть припинити карбувати більшість монет

Монета за своїми характеристиками ідентична звичайній обіговій монеті номіналом 10 гривень зразка 2018 року. Обігова пам’ятна монета «Сили підтримки Збройних Сил України» продовжує серію «Збройні Сили України». На реверсі монети зображені емблема та гасло Сил підтримки ЗСУ: «Завжди поруч». Аверс монети – ідентичний із аверсом обігової монети номіналом 10 гривень зразка 2018 року, на ньому в центрі в обрамленні давньоруського орнаменту зображено номінал монети, рік карбування та герб України.

Нагадаємо, що до річниці повномасштабного вторгнення Національний банк України випустив пам'ятну банкноту номіналом 20 гривень. Вона присвячена боротьбі України проти російських загарбників.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!