В Україні планують встановити висотні обмеження на будівництво

2222 0
Зміни допоможуть вирішити проблеми хаотичної забудови за висотністю і гармонізувати міський простір.
ФОТО: PROJETO-A.COM

ФОТО: PROJETO-A.COM

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства планує запровадити «блакитні лінії», котрі будуть обмежувати висотність забудови в Україні. Про це повідомляє заступник міністра Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

«В Україні досі немає норм щодо обмеження висотності забудови території. Зараз ми це змінюємо, оновлюючи важливий містобудівний ДБН щодо планування та забудови територій. Зокрема, вводимо нове поняття “блакитні лінії”, що будуть регулювати обмеження забудови за висотою у населених пунктах», – написав він.

Читайте також: На Чорновола хочуть заборонити будівництво хмарочоса

За його словами, проект нової Державної будівельної норми «Планування і забудова територій» буде затверджений найближчим часом. Він вже погоджений і отримав усі схвалення.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!