В Україні затвердили умови прийому до вишів у 2018 році. Що змінилося

3746 0
Результати тестування з іноземних мов будуть ураховувати тільки за сертифікатами 2018 року.
фото: tneu.edu.ua

фото: tneu.edu.ua

У 2018 році еєструвати електронні кабінети вступники зможуть з 2 по 25 липня. Прийом документів та заяв триватиме з 12 по 26 липня. Ті, хто вступатиме за результатами співбесіди, вступних іспитів або творчих конкурсів, зможе подати заяви до 20 липня. Про це йдеться в умовах прийому до вишів, затверджених Міністерством освіти і науки.

Творчі конкурси триватимуть у кілька сесій з 14 по 26 липня, вступні іспити – з 21 до 26 липня, співбесіди – з 21 до 23 липня включно. Формування рейтингововго списку вступників відбувається до 1 серпня. Після цього рекомендовані до вступу на державне замовлення абітурієнти мають час до 6 серпня, щоб виконати вимоги для зарахування.

Читайте також: Як складатимуть ЗНО у 2018 році: особливості та нововведення

На місця державного чи регіонального замовлення можна буде подати до 7 заяв (на міжнародне право та право – до 5) не більше, ніж на 4 спеціальності. Кількість заяв на контрактні місця не обмежується. Заявлена пріоритетність заяв не може бути змінена.

Вступники матимуть подавати свої заяви тільки в електронній формі. У паперовій формі заява допускається в кількох випадках:

  • при наявності розбіжностей в прізвищі, імені, по батькові, даті народження, статі або громадянстві вступника в його документах;
  • у разі подання іноземного документа про освіту;
  • у разі подання документа про повну загальну середню освіту, виданого до запровадження фотополімерних технологій їх виготовлення;
  • у разі відсутності в Єдиній базі відомостей про документи про середню або вищу освіту, які є підставою для допуску до участі в конкурсі;
  • у разі неможливості зареєструвати електронний кабінет або подати заяву в електронній формі з інших причин, підтвердженої довідкою приймальної комісії закладу вищої освіти.

Цього року при вступі будуть приймати сертифікати зовнішнього незалежного тестування за 2016, 2017 і 2018 роки. Результати тестування з іноземних мов будуть ураховувати тільки за сертифікатами 2018 року.

Вищі навчальні заклади самі визначають мінімальне значення кількості балів з вступних випробувань, з якими вступника допускають до конкурсу. Проте у 2018 році Міносвіти встановило 150-бальний поріг для кількох медичних спеціальностей – стоматології, медицини та педіатрії.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!