Хто з переселенців більше не отримуватиме кошти та Львів став лідером за вартістю нового житла. Підсумки доби

1500 0
Нині 17 липня та 509 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Укрінформ

Фото: Укрінформ

Ситуація на фронті: Українські військові поки не мають можливості розташовувати засоби ППО далі від міст. За словами речника Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната, для ефективної повітряної оборони «країну потрібно взяти у кільце», проте поки Україна не має достатньої кількості засобів, щоб зробити це. Тому українські військові розташовують системи та засоби ППО біля окремих населених пунктів.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ворог зосереджує основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках – за добу 28 бойових зіткнень.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 16 ударів по районах зосередження противника, 1 з яких – по його ЗРК. Уражено 20 артилерійських засобів на вогневих позиціях, 2 засоби протиповітряної оборони та 2 станції РЕБ окупантів.

Читайте також: Щодня у перетині кордону відмовляють щонайменше 150 чоловікам, – ДПСУ. Наразі не фіксується зменшення спроб незаконного перетину кордону.

Ключові події:

1. Кабмін змінив порядок призначення виплат для внутрішньо переміщених осіб. Хто не отримає кошти. Допомога продовжується для всіх переселенців, які проживають в Україні. Водночас виплати не буде продовжено особам, які повернулися в покинуте місце проживання, або перебувають за кордоном понад 30 календарних днів поспіль без обґрунтованих причин, що підтверджуються документально. Обґрунтованими вважаються, зокрема, причини, коли людина перебувала у службовому відрядженні або на стажуванні, перебувала на лікуванні або реабілітації, доглядала хвору дитину, оздоровлювала дитину. Крім того, виплати не продовжуватимуть особам, які відбувають покарання в місцях позбавлення волі або засуджені за колабораціонізм.

Читайте також: Субсидію на електроенергію можна буде отримати простіше. «Мінсоцполітики спільно з Мінцифри розробляли програмне забезпечення для оформлення субсидій, в тому числі через застосунок «Дія». Тому ті, хто зараз хоче оформити субсидію, зможуть зробити це простіше, ніж раніше», – заявив голова енергетичного комітету Верховної Ради Андрій Герус;

2. Львів став лідером серед міст України, де найдорожчі квартири у новобудовах. У Львові ціни на нові квартири у липні знову підросли. До повномасштабного вторгнення середні ціни на нове житло у місті були на 27% нижче, ніж у Києві. Протягом року вони впевнено зростали й випередили столичні.

Читайте також: На Львівщині представили проєкти з реставрації синагоги 18 століття. Візуалізація. Ескізи двох варіантів ревіталізації Великої бродівської синагоги створила студентка Львівського університету природокористування Юлія Надорожняк. Кожен з них розрахований на відновлення зруйнованих елементів синагоги та переосмислення призначення цієї будівлі.

Та: У львівській лікарні за понад 7 млн грн хочуть закінчити ремонт одного з відділень. Закінчити роботи планують до 31 грудня 2023 року;

3. Вступ до вишу у 2023 році. Етапи вступної кампанії та які документи потрібні. Прийом заяв і документів від вступників розпочинається з 19 липня.

Читайте також: Стало відомо, в яких львівських школах ще є місця для зарахування в перший клас. Перелік. У школах Львова та громади ще є близько 1000 вільних місць;

4. Яку їжу безпечно споживати влітку. Пояснення. «Улітку друга страва може зберігатися не в холодильнику від часу приготування не довше ніж дві години. Відтак її треба поставити в холодне місце для того, щоб вона не зіпсувалася. Якщо купаєтеся, намагайтеся не заковтувати воду. Під час спеки майте зі собою бутильовану воду. Ніколи не мийте тарілки, мисочки в озерній або річковій воді, краще використовуйте одноразовий посуд, який можна потім утилізувати. Інфікування відбувається й тоді, коли, наприклад, на природі миску, в якій маринувалося м’ясо, добре не помити і покласти у неї готовий шашлик», – зазначила генеральна директорка та головна державна санітарна лікарка у Львівській області Наталія Іванченко.

Читайте також: Чи допомагають пробіотики відновити мікрофлору кишківника. Пояснення медиків. «Якщо є явища дисбактеріозу при вживанні медпрепаратів, то це, звичайно, буде показанням до того, щоб забезпечити нормальне функціонування організму завдяки призначенню пробіотиків. Але бездумно і системно робити цього не варто, бо пробіотики – теж ліки, які мають конкретні показання і термін застосування», – розповів завідувач хірургічного відділення лікарні Святого Луки Мар’ян Кузьмяк;

5. У Львові відбувся напівмарафон «Run the world». Фото. Усі зібрані кошти спрямують на реабілітацію воїнів.

Читайте також: Скільки міських автобусів курсує у Львові та на яких маршрутах найбільше. Найбільше їх на маршруті №47А.

Погода у Львові: У Львові синоптики оголосили штормове попередження. У понеділок, 17 липня, у місті очікується гроза та шквали 17 –22 м/с. Зокрема, температура вночі становитиме 16 – 18°, вдень від 30 до 32°. Львівʼян закликають зважати на прогноз погоди й бути обачними.

Слава Україні! Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!