Київ

Ірпінський виш, де педагог викладала російською, надзвичайно сильно постраждав від росіян

1216 0
Державний податковий університет Ірпеня, який втрапив у мовний скандал, майже весь розбомблений.

Державний податковий університет в Ірпені, в якому викладачка відмовлялася проводити лекції українською, з моменту вторгнення російських окупантів став лінією фронту. По університету завдавали ударів з танків, ракетами та артилерією, а найбільше від обстрілів дісталося головному корпусу, який майже зруйнований. "Твоє місто" пропонує ознайомитися із фото закладу. 

У перший місяць в укриттях вишу знайшли прихисток більше 700 місцевих жителів, а у перші 10 днів війни адміністрація навчального закладу разом із викладацьким складом теж знаходилися в університеті.

Зараз заклад поступово повертається до студентського життя – у вцілілих навчальних корпусах в Ірпені продовжують навчання, у решті – тривають ремонтні та відновлювальні роботи.

Університет державної податкової служби України (УДФСУ), відомий як Державний податковий університет знаходиться і Ірпені Київської області, нині він продовжує працювати, попри те, що минулого року у сусіднє від нього підвальне приміщення прилетів великокаліберний снаряд, і побив майже усі вікна. Відповідними фото у Facebook поділився народний депутат Мар'ян Заблоцький.

Так сьогодні виглядає адміністративний корпус Державного податкового університету. 

У сусіднє від нього підвальне приміщення прилетів великокаліберний снаряд, пробивши підлогу спортзалу. Якби на декілька метрів лівіше – бомбосховище б перетворилось на братську могилу. Втім, після всього пекла ВНЗ продовжив свою роботу у вцілілих будівлях, і навіть восени набрав абітурієнтів.

Віконний фонд знищений на 50%, дах є лише подекуди. Відновлювальні роботи тривають в межах наявного фінансування – вдалось засклили кілька вікон, ще кілька заклеїли плівкою, покрівлю відновили лише в приміщеннях, де триває навчальний процес.

Заклад днями відвідував президент американського фонду «DTCare» Marco Gruelle. Метою візиту було залучення університету до соціальних проєктів, а саме реалізація на його базі арттерапевтичного проєкту для дітей та підлітків за фінансової й професійної підтримки організації DTCare.

Варто додати, що американський благодійний фонд DTCare до початку повномасштабної війни в Україні відправляв свою допомогу в різні куточки світу, а після 24 лютого 2022 року активно допомагає і нашій державі.

Відмітимо, попри суцільні руйнування від "руського міру", у виші розгорівся мовний скандал: викладачка на зауваження студентів щодо російської мови викладання пропонувала їм опрацьовувати матеріал самостійно, після розголосу її відсторонили.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!