В Україні зростуть тарифи на доставку газу

2657 0
Раніше тарифи з липня планували збільшити одразу на 20%.
Фото: ternopillive.com.ua

Фото: ternopillive.com.ua

Із 1 липня відбудеться друга фаза підвищення тарифів за розподіл газу. Вартість доставки палива в платіжках в середньому зросте на 9,4%. Про це повідомляє ГазПравда.

Раніше тарифи з липня планували збільшити одразу на 20%. Однак 24 червня Національна комісія, що проводить державне регулювання у галузях енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), внесла зміни до свого торішнього рішення, яким встановлювала нові тарифи на розподіл газу. Через суттєве зниження ціни на газ (виробничі втрати і витрати газу займають значну частку в тарифі на розподіл) регулятор переглянув розмір підвищення тарифів.

Читайте також: Платіжки за газ розділили на два рахунки. Як заплатити львів'янам

Узагалі не зміниться тариф для Київгазу, Донецькоблгазу, Коростишівгазу, Кременчукгазу, Тернопільміськгазу та Харківміськгазу. Натомість істотно подорожчає доставка газу для клієнтів Мелітопольгазу (до 1,31 грн), Одесагазу (79 коп), Уманьгазу (1 грн), Гадячгазу (1,06 грн) та Запоріжгазу (64 коп за кубометр без ПДВ).

Нагадаємо, що по дві платіжки за газ львів’яни почали отримувати з початку 2020 року. Вартість послуг доставки газу розраховують індивідуально для кожного клієнта.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!