Вечірка Зіброва та Червоне весілля у театрі. Куди піти на вихідні у Львові

2530 0
Медіа-хаб «Твоє місто» радить, чим зайнятися у Львові у найближчі вихідні.
Фото: thelviv

Фото: thelviv

 Театр

Вистава «Раптом минулого літа» у театрі ім. Курбаса

«Усі використовують усіх і називають це любов’ю..» (Теннессі Вільямс)

Дії вистави відбуваються у Новому Орлеані. У центрі уваги глядачів — заможний пан Себастьян, який раптово минулого літа пішов з життя за вельми загадкових обставин. Герої протягом усієї вистави спробують зрозуміти причини смерті чоловіка. Кожен персонаж керуватиметься власними мотивами. Деякі ж з них мають лише один спосіб зберегти те, що їм залишилось від життя — збрехати.

Коли: субота, 23 червня, 19:00

Адреса: вул. Л. Курбаса, 3

Вартість квитків: 100-150 грн

Придбати квитки можна за посиланням.

Фото: Театр ім. Курбаса

Перформанс «Червоне весілля» у Театрі Лесі

Ідея перформансу належить драматургині Вікторії Миронюк. Вона пропонує глядачам перенестися у часи Жовтневої революції, коли так зване «червоне весілля» стало одним із ритуалів та спільною творчістю партійних ідеологів, художників та народу. Традиції шлюбу у ті часи замінювались на авангардні ідеї жіночої емансипації та колективізму.

У театрі Лесі у неділю має відбутися саме таке весілля. Його мето стане дослідження схеми таких церемоній на сценічному просторі. Автори поставлять перед вами запитання: що залишилось від історії, котра ознаменувалась авангардними на той час концепціями про любов, сексуальність та колективну працю і життя? Як колективна пам’ять впливає на наше індивідуальне сприйняття історичного минулого? І, зрештою, як ця сценічна робота може прокоментувати процеси у нашому постреволюційному сьогоденні і, зокрема, так звану декомунізацію? Відповіді актори харківського театру «Публіцист» будуть шукати разом із глядачами.

Вистава є частиною Фестивалю театрів у львівському театрі ім. Лесі Українки.

Коли: неділя, 24 червня, 19:00

Адреса: вул. Городоцька, 36

Вартість квитків: 80грн

Придбати квитки можна за посиланням.

Музика

Концерт Trio Mandili у Малевич: night club & concert arena

Львівський клуб «Малевич» запрошує львів’ян на знайомство із грузинським тріо Trio Mandili, які стали справжнім феноменом на Youtube. Грузинські дівчата бeз професійної музичної під час прогулянки в селі вирішили заспівати старовинну народну пісню «Апарека». Одна з них зробила селфі-видeо та завантажила ролик в Інтернет. За два тижні його подивилося декілька мільйонів людей.

Mandili – це грузинський жіночий головний убір у формі хустки. За традицією, жінки кидали хустку на землю, коли хотіли примирити конфліктуючих між собою чоловіків. Аматорські співачки стали зірками буквально за лічені дні. Тепер вони підкорюють світову аудиторію грузинськими народними хітами та проникливими голосами.

Коли: субота, 23 червня, 19:00

Адреса: Чорновола, 2

Вартість квитків: 180  - 350 грн

Придбати квитки можна за посиланням.

 

Концерт гурту «Все поруч» у «Дзизі»

Перший концерт запорізького гурту «Все поруч» у Львові. Учасниками гурту є Микола Білик та Ксенія Шерстякова. Разом вони творять музику для вокалу, клавішних та гітари.

У 2017 році світ побачив перший альбом гурту з назвою «Вени», а нещодавно відбувся реліз синглу «Всесвіт». Музика знаходиться у вільному доступі музичної платформи Soundcloud.

У Львові слухачі матимуть можливість почути акустичні версії пісень з альбому «Вени», а також нові композиції, які за планами колективу увійдуть до наступного лонг-плею, роботу над яким вже розпочато.

Коли: субота, 23 червня, 19:00

Адреса: вул. Вірменська, 35

Вартість квитків: 70 грн

Купити квитки можна за посиланням.

Закриття симфонічного сезону у Львівській філармонії

У неділю у Львівській обласній філармонії відбудеться святковий Концерт-закриття симфонічного сезону. Цього дня лунатиме музика у виконанні Тімоті Гофта – він гратиме на фортепіано, також у концерті прийматиме участь Академічний симфонічний оркестр Львівської філармонії з диригентом Тарасом Крисою.

У програмі вечору: «Болеро» Моріса Равеля, «Riverrun» для фортепіано та оркестру Тору Такеміцу та симфонія «Століття тривог» Леонарда Бернстайна.

Коли: неділя, 24 червня 2018, 18:00

Адреса: вул. Чайковського, 7

Вартість квитків: 80-150 грн

Купити квитки можна за посиланням.

Кіно

Фільм 8 подруг Оушена у кінотеатрі Multiplex/Viktoria Gardens

За сюжетом, Деббі Оушен зібрала команду, щоб спробувати зробити неможливе -- пограбування на щорічному балі MET Gala в Нью-Йорку. У фільмі зіграли Енн Хетеуей, Хелена Бонем Картер, Сандра Буллок, Кейт Бланшетт, Ріанна та інші. Режисер стрічки – Гері Росс.

Коли: субота та неділя, 23 та 24 червня протягом дня

Адреса: вул. Кульпарківська, 226а

Вартість квитків: від 50 грн

Придбати квитки можна за посиланням.

Oscar Shorts-2018 у кінотеатрі Планета кіно/Forum Lviv

Кінотеатр запрошує на перегляд 5 найкращих короткометражних фільмів за версією кінопремії Oscar. Кожен фільм, який увійшов до збірки Oscar Shorts, пройшов довгий шлях міжнародної селекції: від локального журі в кожній країні світу до схвалення 5200 кіноакадеміками, що підтверджує художню цінність фільмів-номінантів.

«Oscar Shorts-2018» — це шанс побачити усі ці фільми разом на великому екрані і дізнатися, за що і кому в цьому році дісталася заповітна статуетка.

До програми увійшли наступні фільми:

Німе дитя / The Silent Child (Велика Британія, 2017)

Початкова школа Де-Калб / Dekalb Elementary (США, 2017);

 

11 година / The Eleven O'clock (Австралія, 2016);

Watu Wote: Всі ми / Watu Wote: All Of Us (Німеччина, Кенія, 2017);

Мій племінник Еммет / My Nephew Emmett (США, 2017)

Коли: субота та неділя, 23 та 24 червня о 20:00

Адреса: вул. Під Дубом, 7Б

Вартість квитків: 80-140 грн

Придбати квитки можна за посиланням.

Виставки

Виставка Рейчел Стівенс «Ключ до міста: три способи уявнити єврейську спадщину у Львові» у Центрі міської історії

Виставка складається з трьох частин. Перша – «Артефакт» – це ключ від синагоги, який хтось просто продав для організаторки. Для неї він став символом, що перевідкриває спадщину, тож інсталяція із цим ключем буде представлена на виставці.

Інший компонент виставки – це історія Христини Хігер – дівчинки, якій вдалося врятуватися, переховатися у каналізаційній системі Львова, де вона тривалий час перебовула з родичами під час Голокосту.

Організатори спробували по-своєму реконструювати цю історію та з перспективи простору і місця розказати її, показати маршрут переховування родини Хігер.

Третя частина виставки – це цифрова карта «Єврейський Львів: 100 адрес» про єврейські місця та спадщину у Львові. Основою цієї карти стали роботи Бориса Орича, який протягом 80-их та 90-их років намагався відкривати раніше замовчувану у Радянському Союзі єврейську спадщину Львова.

Детальніше про виставку ви зможете почитати у нашому матеріалі.

Виставка триває до 2 вересня.

Адреса: вул. академіка Богомольця, 6

Виставка сучасного українського живопису з колекції Андрія Супруненка у Львівській національній галереї мистецтв ім. Бориса Возницького

Задум експозиції полягає у представленні безкомпромісного сучасного мистецтва, що зможе поєднати пам’ять про минуле з рухом у майбутнє. Колекціонер Андрій Супруненко є одним із найвідоміших в Україні.

У його колекції знаходяться роботи класиків Олега Тістола, Павла макова та Влади Ралко. Олег Тістол у своїх роботах оспівував красу національного, Павло Маков занурюється у символічний сввіт утопії, а Влада Ралко писала у стилі нео-авангарду та нео-примітиву.

Виставка триває до 24 червня. 

Адреса: вул. Стефаника, 3

Фото: Art Ukraine

Інші події: лекції, тренінги, вечірки

Лекція «Радянський перформативний авангард 1920-х років» у театрі Лесі

Вікторія Миронюк та Діана Коваленко розкажуть про радянське минуле та покоління постправди, зародження живої газети, її форми та етос існування. Лекція також стосуватиметься впливу на вітчизняний та європейський політичний театр та історію виникнення театру «Публіцист».

Розмовлятимуть також про політичні передумови виникнення радянської червоної обрядовості та контекст «Червоного весілля», маніфест його реконструкції в сьогоденні.

Коли: субота, 23 червня, 16:00

Адреса: вул. Городоцька, 36

Вечірка «Діти 90-х #3»: клубний концерт Павла Зіброва у !FESTrepublic

Подія на чолі зі справжнім вінницьким мачо павлом Зібровим. Він повертається до Львова, щоб влаштувати вечірку «Діти 90-х». У програмі хіти, що розірвали не один Дім культури. Підтримувати романтику вечора будуть Dj T-One та Dj Machitas.

Коли: субота, 23 червня, 21:00

Вартість квитків: 100-300 грн

Адреса: вул. Старознесенська, 24-26

Квитки можна придбати за посиланням.

Фестиваль Lviv Yoga Day 2018

Щорічний фестиваль йога-культури Lviv Yoga Day відбувається у місті на честь святкування Міжнародного дня йоги. Фестиваль йоги, медитації та здорового способу життя спробує об’єднати  львів’ян та гостей міста однією метою – бути здоровими, сильними, бадьорими та щасливими.

Коли: субота та неділя з 12:00

Вхід вільний

Адреса: площа Ринок, парк Івана Франка

Микита Гладченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!