Від сьогодні закриті наземні та повітряні кордони України

3274 0
Хто не встиг повернутись, того обіцяють евакуювати.
Фото: Главком

Фото: Главком

Від півночі закрито повітряні та наземні кордони України. Таке рішення ухвалене через ситуацію із поширенням коронавірусу.

Нагадаємо, ще учора, 16 березня, Україна закрила кордони на в’їзд для іноземців, окрім тих, які є подружжям чи дітьми громадян України, представниками дипломатичних структур або мають право на проживання в Україні.

Читайте також: Усе, що треба знати про коронавірус в Україні

Закриті усі пункти пропуску для міжнародного пасажирського повітряного сполучення. Як пояснив міністр інфраструктури Владислав Криклій, регулярні рейси не відбуватимуться, натомість курсуватимуть чартерні та спецрейси, що вивозитимуть іноземців чи ввозитимуть українців.

Всіх українців, які не встигли прилетіти додому до сьогодні, 17 березня, у МЗС просять бути на зв’язку з консульствами.

На Львівщині на період карантину закрили три пункти пропуску: залізничний та пасажирський у Раві-Руській, автомобільний, пішохідний та пасажирський у Шегинях та залізничний і пасажирський у Хирові. Тимчасово перетнути держкордон пішки не можна буде у Раві-Руській, Краківці, Смільниці, Грушеві та Угринові. 

Читайте також: Чи закриватимуть у Львові кінотеатри, ресторани і торгові центри на карантин

Додамо, що екіпажі суден, літаків, вантажних автомобілів можуть заїжджати в Україну, але їх будуть перевіряти медики експрес-тестами.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!