Від учора у Львові перевіряють таксі

2702 0
Вчора, 4 серпня, спеціально створені мобільні групи у складі ДАІ, інспекторів Укртрансінспекції та представників управління транспорту вже почали працювати на дорогах Львова і виявляти таксистів без ліцензії.
Фото: news.bigmir.net

Фото: news.bigmir.net

Згідно з неофіційною статистикою, у місті працює понад 4 тисячі машин таксі, повідомляє Zaxid.net. Половина з них - нелегальні. В Укртрансінспекції кажуть, що лише за цей рік після перевірки 10 підприємств відібрали ліцензії у восьми.

“Якщо людина без ліцензії надає послуги, то складається на неї протокол про адмінпорушення. За це передбачена санкція від 340 до 1700 гривень штрафу”, - розповів Львівській хвилі старший інспектор Укртрансінспекції Юрій Филипець.

Читайте також: У Львові впорядкують таксі і створять для них спецстоянки 

В управлінні транспорту Львівської міськради запевняють, що такі рейди проводять не задля показухи. Начальник міського управління транспорту Віктор Щир запевнив, що перевірки нечистих на руку таксистів будуть часті.

«У нас складений графік. З вашого дозволу не буду розповідати. Але не тільки за графіком. Будуть позапланові перевірки Укртрансінспекції, ДАІ та управління транспорту», - додав начальник управління транспорту. 

У мерії кажуть, що такі перевірки у місті триватимуть упродовж трьох місяців. 

Таксисти-нелегали створюють проблеми на зупинках громадського транспорту. Окрім автобусів, тут частенько скупчуються таксі. А їх послуги подекуди вдвічі дорожчі, ніж у таксистів, які працюють за ліцензією.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!