Від завтра проїзд у автобусах Львова коштуватиме 7 гривень

4501 0
Пенсіонери та люди з інвалідністю їздитимуть в усіх автобусах безкоштовно.
ілюстративне фото: PRONEWS

ілюстративне фото: PRONEWS

Із 1 лютого проїзд в усіх автобусах Львова подорожчає до 7 гривень. Відповідні зміни тарифу погодили на засіданні виконавчого комітету 25 січня.

Читайте також: Як планують змінити львівський транспорт. Інфографіка

Водночас, також із 1 лютого пенсіонери та люди з інвалідністю ІІІ групи їздитимуть в усіх комунальних та приватних автобусах безкоштовно. Перевізникам відшкодують 61,3 млн гривень за рік.

За словами заступника міського голови з питань ЖКГ Сергія Бабака, економічно обґрунтованим є тариф у 8,21 грн. Одними з факторів подорожчання тарифу є зростання цін на автозапчастини, пальне та підвищення мінімальної заробітної плати. 

Додамо, що у грудні відбулись громадські слухання щодо подорожчання проїзду за умови покращення якості перевезень. Утім перевізникам та пасажирам не вдалось дійти згоди про новий тариф.

Читайте також: Як планують змінити львівський транспорт. Інфографіка

Нагадаємо, до 5 грн проїзд у автобусах подорожчав 18 грудня 2017 року. Тоді, за підрахунками перевізників, економічно обґрунтований тариф становив 6,5 грн. 20 січня приватні перевізники скасували безкоштовний проїзд для пенсіонерів. Водночас 14 березня Кабінет Міністрів ввів монетизацію пільг на проїзд усіма видами громадського транспорту. У Львові неодноразово заявляли, що місто не має коштів на монетизацію, на яку за розрахунками необхідно понад 400 млн гривень.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!