Водіїв попереджають про зміну правил дорожнього руху на кордоні

3839 0
Постанова Кабміну, що регламентує зміни у правилах дорожнього руху щодо прав та обов’язків водіїв транспортних засобів, які рухаються у прикордонній смузі, набула чинності. Зокрема, визначили, як водії мають зупинятися на вимогу прикордонників, та запровадили нові дорожні знаки.
фото ілюстративне: прес-служба  ГУ ДФС у Львівській області

фото ілюстративне: прес-служба ГУ ДФС у Львівській області

Про це повідомили на офіційній сторінці Західного регіонального управління держприкордонслужби України.

У постанові зазначають, що водій має зупинятися на вимогу уповноваженої особи Держприкордонслужби й дотримуватися таких правил:

1. Пред’явити для перевірки реєстраційний документ на транспортний засіб (для транспортних засобів Збройних Сил, Національної гвардії, Держприкордонслужби, Держспецтрансслужби, Держспецзв’язку, Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту - технічний талон).

2. Дати можливість оглянути транспортний засіб і перевірити номери його агрегатів.

Читайте також: Що можна перевозити через кордон. Правила України та Польщі 

Крім того, змінили дорожні знаки на прикордонній смузі та запровадили нові:

- до знаку «в’їзд заборонено» додається абзац щодо запобігання в’їзду на дороги, що безпосередньо простягаються у межах прикордонної смуги до державного кордону і не забезпечують пересування до встановлених пунктів пропуску через державний кордон;

- з’являться інформаційно-вказівні знаки, що визначають початок та кінець прикордонної смуги та контрольованого прикордонного району.

Нагадаємо, зміни до ПДР біля кордону внесли ще 11-го листопада, а 12-го листопада біля пункту пропуску «Рава-Руська» почали збиратися люди, щоб перекривати дорогу в знак протесту проти постанови.

Читайте також: Вантажних перевізників хочуть зобов'язати платити за користування дорогою 

Довідка. Контрольований прикордонний район - це ділянка місцевості, яка визначена, як правило, у межах території району, міста, селища та села, прилеглої до державного кордону. Прикордонна смуга - ділянка місцевості, яка встановлюється безпосередньо уздовж державного кордону на його сухопутних ділянках або уздовж берегів прикордонних річок, озер та інших водойм.

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!