Як під час війни у Ходорові будують спорткомплекс та експрокурора з Львівщини оголосили в розшук. Підсумки доби

1378 0
Нині 22 грудня та 667 доба героїчного протистояння російській агресії.

Акцент дня: Тесть заступника керівника Львівської ОВА купив 10 земельних ділянок біля Львова. Тесть Собка, який скуповує ділянки у престижному передмісті Львова – це 65-річний пенсіонер, який ніколи не займався жодним бізнесом.

Ситуація на фронті: Російські війська підтвердили наступ під Авдіївкою, про це йдеться у звіті аналітиків Інституту вивчення війни (ISW). Зокрема, геолокаційні кадри показують, що окупанти просунулися на північний захід від Красногорівки. Також росіяни здійснили незначне підтверджене просування на північний захід від Кремінної. Окупанти також підтвердили наступ під Бахмутом. Окрім цього, окупанти атакували на південний захід від Донецька.

Натомість, українські війська зберігають присутність на східному (лівому) березі Дніпра в Херсонській області.

За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 95 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 25 районах зосередження противника та один – по його ЗРК. Уражено 3 склади боєприпасів та ворожий артилерійський засіб.

Уночі російські окупанти вчергове атакували Україну, застосувавши 28 БпЛА типу «Shahed-136/131». Силами протиповітряної оборони 24 ударні БпЛА знищено.

Читайте також: Міністр оборони хоче мобілізувати українців, які за кордоном. Українців призовного віку попросять з’явитися до призовних пунктів Збройних сил.

На цю ж тему: Мобілізація українців за кордоном. У Міноборони прокоментували заяву Умєрова.

А також: Хто з чоловіків найчастіше перетинає кордон на виїзд з України. Аналіз Держприкордонслужби. Більшість – водії, які внесені у систему «Шлях».

Тема дня: Критичне марнотратство? Як під час війни у Ходорові будують спорткомплекс. Нещодавно у Львові проходили мітинги та пікети проти некритичних фінансових витрат з обласного та інших місцевих бюджетів, щоби, натомість, збільшити відрахування з них на потреби Збройних сил України. Одним із найбільш резонансних проєктів, проти якого активісти виходили на пікети під стіни Львівської ОВА, став план будівництва спорткомплексу в Ходорові за понад 85 млн грн. Tvoemisto.tv поспілкувалося зі сторонами конфлікту та з’ясувало, в чому проблема цього проєкту.

Ключові події:

1. Експрокурора з Львівщини, який нещодавно відгуляв гучне весілля, оголосили у розшук. Йдеться про Ростислава Ільницького, який у жовтні одружився із експрацівницею ДБР Ростиславою Москвою.

Читайте також: Яка зарплата у міського голови Києва та його заступників. Віталій Кличко за 9 місяців 2023 року отримував понад 60 тисяч гривень заробітної плати щомісяця;

2. «Київстар» скасовує наступну плату за тариф для абонентів. Компанія також виділить 100 млн гривень на потреби ЗСУ.

Читайте також: Верховна Рада України таки проголосувала за легалізацію медичного канабісу. У законопроєкті #7457 йдеться про регулювання обігу рослин роду коноплі (Cannabis) в медичних, промислових цілях, науковій та науково-технічній діяльності.

Та: У комунальних медзакладах Львова зменшилася кількість лікарів. Їх нестача медиків пов'язана із тим, що медики переходять на роботу у приватні заклади;

3. «Сподіваємось прийти до спільної позиції», – Кубраков зустрівся з міністром інфраструктури Польщі.  Обговорили аргументи та позицію польської сторони.

Читайте також: Керівник КП, яке брало участь у будівництві Подільського мосту, отримав підозру.  За даними слідства, він на 24 мільйони гривень завищив витрати на оренду техніки.

Та: У громадському транспорті Львова повністю відновили безготівкову оплату. На всіх маршрутах знову повноцінно працюватимуть контролери.

А також: На членство у наглядових радах «Львівсвітла» і «Львівводоканалу» претендують 19 кандидатів. З членами Наглядових рад будуть укладені договори і вони отримуватимуть винагороду за роботу;

4. УГКЦ має намір розпочати беатифікацію патріарха Любомира Гузара. Відтак просить вірян повідомляти про вислухані за його заступництвом молитви.

Читайте також: На Софійському соборі почали встановлювати відреставровані хрести. Після Різдва планують демонтувати центральний хрест. Фахівці проведуть реставраційні роботи та відновлять його за кошт столиці Португалії;

5. Дозвольте собі Різдво! «У мене нема різдвяного настрою», – кажемо ми собі. А до Різдва тим часом залишаються вже лічені дні і години. Про те, як вирватися із буденщини та, дослівно, за вуха притягнути святковий настрій до вашої душі та домівки, розповідає психолог Ірина Микитюк.

Читайте також: 12 страв на Святий вечір. Рецепти приготування. Святий вечір – одне з найурочистіших християнських свят, яке відзначається ввечері напередодні Різдва Христового.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!