Чи справді можливо скласти FPV-дрон удома та Козицький прокоментував чутки про нову посаду. Підсумки доби

790 0
Нині 18 січня та 694 доба героїчного протистояння російській агресії.

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки пролунав о 10:30, відбій – о 12:10. Фіксувався зліт ворожого МіГ-31К з аеродрому «Моздок».

Акцент дня: Львівському бізнесмену Гринкевичу повідомили про підозру. За даними ДБР, підприємець створив злочинну організацію для протиправного заволодіння бюджетними коштами.

Читайте також: У департаменті цивільного захисту Львівської ОВА проводили обшуки. Йдеться про можливу протиправну діяльність одного з постачальників засобів захисту.

Та У Львівському обласному ТЦК та СП можуть провести обшуки. Дозвіл на проведення видав Личаківський районний суд Львова в межах кримінального провадження. 

Ситуація на фронті:За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 78 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 8 районах зосередження противника, 1 пункту управління та по 5 зенітно-ракетних комплексах. Уражені 2 пункти управління, 3 радіолокаційні станції, 2 засоби протиповітряної оборони, 2 артилерійські засоби та 2 ворожі склади боєприпасів.

Також силами ППО знищено одну керовану авіаційну ракету Х-59.

Вночі російські окупанти завдали чергового авіаудару, застосувавши 33 ударних БпЛА типу «Shahed-136/131». Силами протиповітряної оборони України 22 ворожих БпЛА знищено.

Читайте також: Чи потрібні додаткові документи чоловікам призовного віку для перетину кордону. Жодних змін до постанови Кабінету Міністрів щодо прикордонного режиму, зокрема, номер 57, не вносили.

Та: Скільки мобільних вогневих груп для збиття «Шахедів» створили на Львівщині у 2023 році. 55 – на базі нового підрозділу протиповітряної оборони сухопутних військ і 45 – на базі ПвК «Захід». Також минулоріч Львівщина отримала сучасні системи протиповітряної оборони.

Тема дня: «У нас 6 дівчат. В армію їх не заберуть». Як скласти дрон та скільки це коштує. Нещодавно міністр цифрової трансформації Михайло Федоров закликав українців долучитися до складання FPV-дронів удома. Чи справді можливо робити це якісно, де брати компоненти, скільки коштує «люта пташка» і кому її збувати, Тvoemisto.tv запитало львівських виробників ударних FPV-дронів.

А також: Безробітним українцям пропонуватимуть вакансії у військових частинах. Йдеться про небойові спеціальності, які забезпечать повноцінне функціонування та підтримку в тилу.

Ключові події:

1. Козицький прокоментував інформацію щодо нової посади. Як уточнив голова ЛОВА в інтерв’ю Tvoemisto.tv, жодних пропозицій щодо роботи у столиці він немає.

Читайте також: За розстріл учасників Євромайдану судитимуть ще 9 «беркутівців». Обвинувачувані переховуються на території росії.

Та: У Львові обговорили, як відбудувати музей Шухевича. У тому стані, в якому він існував до знищення;

2. На якому етапі розслідування смерті 5-річного хлопчика, якому видаляли зуби в львівській клініці. В ході досудового розслідування будуть призначенні експертні дослідження, за результатами яких буде надана належна оцінка діям медпрацівників.

Читайте також: Співробітників Київського благоустрою підозрюють в отриманні хабаря за дозвіл торгувати ялинками. Службовців затримали під час отримання частини в розмірі 20 тис. гривень;

3.  Козицький пояснив, чому у Львові досі перекрита вулиця Винниченка. За його словами, це безпекове питання.

Читайте також: В обмін на 8 млн грн Львівська міськрада пішла на угоду з підприємцем. Йдеться про підвальне приміщення торгового центру «Зубра-центр».

Та: Львівська міська рада відреагувала на ситуацію щодо вимкнення світла через борги у Винниках. Юридично ця ситуація не у відповідальності ЛМР;

4. Коли Львів отримає швейцарські трамваї. Поки що трамваї курсують на лініях Берна.

Читайте також: З Києва до Бучі й Гостомеля планують запустити трамвай. Це допоможе зменшити навантаження маршрутних таксі на автодорогу і сприятиме покращенню трафіку на цій ділянці шляху.

Та: Поїзд до Львова став найпопулярнішим під час зимових свят. Рейсом Запоріжжя – Львів скористалися найбільше пасажирів;

5. У Києві відкриють виставку присвячену пам’яті Максима «Далі» Кривцова. Офіційне відкриття буде присвячене дню його народження.

Читайте також: У Львові військові зможуть безкоштовно займатись у фітнес-клубах. Як це зробити. Абонементи можна отримати у 11 спортзалах міста.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!