Ворог намагається захопити Соледар, тривають важкі бої

997 0
Росіяни намагаються прорвати оборону ЗСУ і повністю захопити місто, але не мають успіху.
Фото: Укрінформ

Фото: Укрінформ

Ворог намагається захопити Соледар, але не має успіху. Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр. 

«В Соледарі тривають важкі бої. Після понесених втрат, противник вкотре здійснив заміну своїх підрозділів, збільшив кількість вагнерівців, намагається прорвати оборону наших військ і повністю захопити місто, але не має успіху», – пояснила вона.

Читайте також: Президент обговорив у Львові безпекову ситуацію на кордоні з білоруссю

Нагадаємо, Сили оборони працюють на максимальне виснаження російських військ біля Соледара на Бахмутському напрямку, щоби навіть мінімальні успіхи ворога стали його поразкою. Аналітики Інституту вивчення війни вважають, що захоплення росіянами Соледара не означатиме, що місто Бахмут опиниться в оточенні. Російські війська не захопили весь Соледар, незважаючи на кілька неправдивих заяв про те, що місто впало і що Бахмут перебуває під загрозою неминучого оточення. 

Відомо, що росія планує чергову хвилю мобілізації і наступ для захоплення нових територій України, проте ЗСУ готові відбивати наступ і водночас надалі визволяти українські землі. 

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!