Христина Соловій дасть сольний концерт на Alfa Jazz Fest

5925 0
28 червня о 20.00 до Дня Конституції України Alfa Jazz Fest презентує ексклюзивний виступ Христини Соловій на відкритій сцені на площі Ринок.
Фото: прес-служба Христини Соловій

Фото: прес-служба Христини Соловій

В основу концерту увійде альбом «Жива вода», продюсером якого став Святослав Вакарчук. Дебютна платівка артистки ‒ це український фолк в сучасних аранжуваннях, який є синтезом стилів на перехресті джазу, блюзу та фолк-року. Лонгплей вже прослухали близько 2 мільйонів разів лише на Soundcloud. Він отримав численні схвальні відгуки критиків та потрапив у рейтинги кращих альбомів року. На основі успіху альбому Христина стала лауреатом премії від «Радіо Аристократи» у 2016 році у номінації «Стартап року: Музика та Культура». Кліпи співачки вже зібрали понад 14 млн переглядів в YouTube. Також Христина обіцяє презентувати нові авторські та народні композиції, які є основою майбутнього альбому. Зокрема, сингл «Хто, як не ти?», який вже півроку займає високі позиції в українських радіочартах.

Читайте також:Alfa Jazz Fest у Львові буде. Оприлюднили програму фестивалю

Христина Соловій згадує: «Кожного року я була слухачем фестивалю. Слухала джаз в парку на сходах, у кріслі на сцені ім. Едді Рознера, у натовпі на площі Ринок. А тепер я безмежно щаслива, що цього року мені випала нагода долучитися до Alfa Jazz Fest саме своєю музикою. Я зібрала у свій бенд кращих музикантів країни, і для фестивалю ми готуємо особливі аранжування пісень з альбому «Жива Вода». У таких версіях вони прозвучать вперше. Це дуже почесно зіграти власний концерт у самому серці мого улюбленого міста. Відчуваю відповідальність і трепет перед слухачами фестивалю. Запрошую охочих львів’ян та гостей міста 28 червня на площу Ринок. Обіцяю душевну зустріч.» 

Читайте також: На Alfa Jazz Fest у Львові виступить Хербі Хенкок
 

Довідка. Alfa Jazz Fest – міжнародний джазовий фестиваль, який щорічно проходить в Україні  в останні вихідні червня. Перший фестиваль відбувся в 2011 році. Виконавчий директор фестивалю – Наталія Горбачевська, творчий куратор – джазовий експерт Олексій Коган. В Консультаційну раду фестивалю входять відомі люди, серед яких музикант Святослав Вакарчук.

Читайте також: Львівські активісти бойкотуватимуть Alfa Jazz Fest

Щорічно фестиваль відвідує близько 70 тисяч гостей з України та іноземних країн. 2016 року Alfa Jazz Fest був визнаний поважним британським виданням The Guardian  одним з найкращих джазових фестивалів Європи. Трансляцію концертів фестивалю у Європі здійснює всесвітньовідомий телеканла Mezzo. У 2017 році фестиваль пройде з 23 по 27 червня.  Протягом 5 днів на 3 сценах Alfa Jazz Fest виступить близько 30 колективів. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!