«Врятуйте захисників і мешканців Маріуполя». У Львові відбулась мирна акція на підтримку бійців «Азову»

1004 0
Учасники акції вимагали звільнити заблокованих маріупольців та забезпечити їхню евакуацію.
Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

6 травня, у Львові провели мирну акцію «Врятуйте захисників і мешканців Маріуполя». Під час заходу матері, дружини, сестри та діти військових, які зараз перебувають на «Азовсталі», розповіли про весь жах, що відбувається зараз з їхніми рідними.

Бійці «Азову» і мирні маріупольці вже 71 день перебувають в оточенні російських окупантів.

Учасники акції тримали в руках плакати із закликами звільнити військових і цивільних українців, які перебувають в оточенні окупантів, та безпечно евакуювати їх із захопленого і зруйнованого росіянами міста.

Ситуація в оточеному та зруйнованому Маріуполі стає все складнішою навіть не щодня, а щогодини. Без підмоги та забезпечення провізією і медикаментами наші захисники не можуть давати відсіч ворогові в повну силу. Під час безперервних бомбардувань і обстрілів гинуть і травмуються люди. Час і ресурси в місті обмежені. А найбільшою цінністю залишаються життя українців.

Читайте також: Боррель назвав Маріуполь європейським Алеппо

У підсумку зустрічі представники влади гарантували написання спільного листа до вищих органів державної влади та до міжнародних лідерів і організацій, адже захисники і мешканці Маріуполя повинні бути почутими та нарешті врятованими.

Нагадаємо, що 5 травня заступник командира полку «Азов», капітан Святослав Паламар закликав президента України Володимира Зеленського допомогти з негайною евакуацією поранених військових, які перебувають в укриттях заводу «Азовсталь». Штурм заводу «Азовсталь» триває вже четверту добу. 4 травня стало відомо про те, що росіяни прорвалися на завод, який доти бомбардували й обстрілювали. Так, на «Азовсталі» йдуть важкі бої. 

Фото Івана Станіславського


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!