Вибухи в Криму. Військові розповіли, яку техніку зберігали окупанти на аеродромі «Саки»

1485 0
Загалом в Криму є 5 аеродромів, які росія може використовувати для зльоту літаків та завдання ракетних ударів по Україні.
Фото: Українська правда

Фото: Українська правда

Повітряні сили України припускають, що внаслідок вибухів 9 серпня на аеродромі в окупованому Криму знищено склад авіаційного озброєння та близько десятка літаків. Про це повідомив речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат, передає Українська правда. 

«По вибуху, який ми спостерігали на відеоматеріалах, зрозуміло, що уражений склад авіаційного озброєння. Тому що була детонація серйозна. А якщо там додатково знищено з десяток літаків, то це буде справжня невеличка перемога», − пояснює він.

За словами Ігната, «Саки» − це військовий аеродром, де окупанти розташовували літаки Су-30 СМ, Су-24, Іл-76 та інші. Вони щодоби злітали з аеродрому. 24/7 авіація ворога здійснює патрулювання повітряного простору біля України. Не долітаючи до острова Зміїний, вони постійно патрулюють у Чорному морі, змінючи лише літаки та екіпажі.

Читайте також: Українські військові відбили кілька атак військ рф на Харківщині і Донбасі, – Генштаб

Додамо, що загалом в Криму є 5 аеродромів, які росія може використовувати для зльоту літаків та завдання ракетних ударів по Україні. На додачу до десятків аеродромів у білорусі та росії, додає речник командування Повітряних сил, це становить неабияку загрозу.

Нагадаємо, що біля населеного пункту Новофедорівка в окупованому Криму 9 серпня прогриміли декілька вибухів на території військового аеродрому.

В міноборони росії повідомили, що сталася детонація декількох авіаційних боєприпасів на аеродромі «Саки». У Сакському районі оголосили евакуацію населення. російські медіа повідомляють про приблизно 30 евакуйованих із будинків поряд з аеродромом. Їх мають розселити у пансіонатах і готелях. Окупанти повідомили про 5 поранених та 1 загиблого внаслідок вибухів. Окупаційний «глава» Криму Сергій Аксьонов заявив, що «ситуація локалізована та перебуває під контролем».

Міністерство оборони України відреагувало на події і зазначило, що не може встановити причину займання, яке призвело до вибухів на території військового аеродрому в Криму. Однак вкотре нагадало про правила пожежної безпеки та заборону куріння у невстановлених місцях.

Пізніше президент України Володимир Зеленський заявив, що російська війна проти України має завершитися звільненням українського півострова. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!