Як лікуватимуть пацієнтів, які не підписали декларацію з лікарем. Роз’яснення МОЗ

6284 3
Уляна Супрун запевняє, що з нового року пацієнти без декларацій і надалі зможуть отримати безкоштовну допомогу.
Фото: luxnet.ua

Фото: luxnet.ua

До червня 2019 року включно, всі комунальні медичні заклади, в яких працюють сімейні лікарі, терапевти та педіатри, отримуватимуть оплати за договором з Національною службою здоров'я України також за пацієнтів, які не підписали з ними декларації, але проживають на території обслуговування медичного закладу. Про це на своїй сторінці у Facebook написала очільниця МОЗ Уляна Супрун.

Читайте також: Як підписати декларацію з лікарем. Покрокова інструкція

«Тобто конкретно з нового року нічого не зміниться та ви, навіть без декларації, можете прийти до амбулаторії й безоплатно отримати допомогу», – пише Уляна Супрун.

Вона закликає не вірити повідомленням про те, що з нового року всі медичні послуги для тих, хто не встиг підписати декларацію, будуть платними. У МОЗ вже розіслали листи у департаменти та управління охорони здоров’я всіх регіонів України з роз’ясненням.

Читайте також: Копії документів тепер не потрібні. МОЗ змінило умови підписання декларацій із лікарями

Навіть після червня наступного року, пацієнти, які не обрали свого лікаря або перебувають в іншому місті чи селі, можуть отримати невідкладну допомогу безкоштовно. Водночас у Мінздоров’я просять не зволікати з вибором лікаря,адже кількість місць обмежена. 


Читайте також:
5 Квітня, 2019 11:42
Марія Ця медична реформа якась не правильна, то пишуть що без угоди з лікарем він має вас прийняти, то не зволікайте бо місця обмежені, як так? Якщо не має місця ні в одного лікаря(по місцю проживання) то що тоді, в лікарню іти не можна?
3 Січня, 2019 10:52
Мара Спасибо Советской власти, что большую часть своей жизни я прожила при бесплатной медицине.
12 Грудня, 2018 22:56
Гість А якщо по тій чи іншій причині пацієнт не підпише угоди з лікарем, які будуть наслідки відвідування лікарні, якщо уже зараз сімейний лікар відмовляє у прийомі СВОЄМУпацієнтові, мотивуючи тим, що у нього закінчився робочий час у 12 год дня. А що буде далі??????
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!