Як Львів святкуватиме День прапора. Програма

2292 0
Щорічно 23 серпня в Україні святкуватимуть День Державного Прапора.
фото: YouTube

фото: YouTube

Завтра, 23 серпня, в Україні відзначатимуть День Державного Прапора. Раніше День Державного Прапора святкувався тільки в Києві на муніципальному рівні. Столиця відзначала це свято 24 липня. Саме цього дня у 1990 році синьо-жовтий прапор було піднято над Київською мерією.

За офіційною версією, 23 серпня 1991 року — після провалу путчу в Москві — група народних депутатів внесла синьо-жовтий український прапор у сесійний зал Верховної Ради. Освячення Національного прапора було проведено священиком УАПЦ Петром Бойком. Тепер цей прапор як реліквія зберігається під склом в музеї Верховної Ради. Відзначати День прапора почали з 2004 року після відповідного указу тодішнього президента України Леоніда Кучми.

Програма святкування Дня Прапора у Львові

9:00

Урочиста церемонія підняття Державного Прапора України біля будівлі ЛОДА на вулиці Винниченка.

9:10-9:25

Урочисте проходження роти почесної варти військовослужбовців Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, роти 80-ої окремої десантно-штурмової бригади, роти Західного оперативно-територіального об'єднання Національної Гвардії України.

 

9:25-10:00

Мистецька частина за участю оркестру Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

 

 

11:30

Урочисте віче біля меморіалу УГА на Личаківському кладовищі

11:50-12:00

Покладання квітів та запалення лампадок до могил загиблих в АТО під музичний супровід оркестру.

12:00-12:10

Проведення панахиди за загиблими в АТО на полі почесних поховань № 76 Личаківського кладовища.

12:15-12:20

Покладання квітів та запалення лампадок на могилах героїв, що загинули під час Революції Гідності, генерала С. Кульчицького, полковника А. Соколенка та борців за волю України на полі почесних поховань № 67 Личаківського кладовища.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!