Стратегічний план для Києво-Печерської лаври та на Львівщині затримали рекетирів. Підсумки доби

999 0
Нині 27 червня та 489 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Вікіпедія

Фото: Вікіпедія

Ситуація на фронті: Військові ЗСУ звільнили село Рівнопіль на Донеччині. Цим займались бійці новоствореного другого механізованого батальйону 31-ої механізованої бригади, про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ворог і надалі зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському та Мар’їнському напрямках – за добу 38 бойових зіткнень.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 7 ударів по районах зосередження противника. Уражені пункт управління, 12 артилерійських підрозділів ворога на вогневих позиціях, 2 склади боєприпасів та 3 інші важливі цілі окупантів.

Читайте також: У Києві облаштують перше укриття з автоматизованою системою доступу. Деталі. У разі не спрацювання системи, мешканці зможуть отримати тимчасовий пін-код через Telegram-бота. Такий же алгоритм дій буде за відсутності сигналу повітряної тривоги в місті.

Ключові події:

1. Міністерство культури розробляє стратегічний план для Києво-Печерської лаври до 2051 року. «Лавра стає українською» – так ми між собою назвали процес переосмислення та перетворення Києво-Печерської лаври», – написав міністр Олександр Ткаченко.

Також Мінкульт завершує погодження з музейними організаціями проєкту «Єдиний квиток», що надаватиме доступ в усі музеї на території заповідника.

Читайте також: У центрі Львова замайорів кримськотатарський прапор. В Україні відзначали День прапора кримських татар.

Та: У Львові проведуть заходи до Дня Конституції. Програма. Вхід на них вільний, але потрібно заповнити форму реєстрації;

2. Екскерівника Львівської податкової і його заступників підозрюють у привласненні 40 млн грн. Ці кошти мали виділити на відшкодування ПДВ для приватного підприємства «Речстиль».

Читайте також: На Львівщині затримали рекетирів, які вимагали гроші у військових. Серед тих, у кого угруповання вимагало гроші, були й щойно мобілізовані;

3. З початку року в Києві облаштували 11 кільцевих розв’язок. Зокрема, роботи завершені на дублері вулиці Академіка Заболотного, на перетині вулиць Уманської та Генерала Воробйова. Тривають – на вул. Тепловозній, на вул. Звіринецькій, на перехресті вулиць Марка Вовчка і вул. Вербової, на розі вул. Деснянської, вул. Радосинської та вул. Миру.

На цю ж тему: Скільки коштів виділили з міського бюджету на ремонт доріг та тротуарів у Львові. На це передбачили понад 157 млн грн. Ремонт проїжджої частини розпочали ще в січні, він триватиме до кінця 2023 року.

А також: Частина дороги на Львівщині, що пошкоджена через негоду, незабаром стане проїзною. Йдеться про дорогу Східниця – Верхнє Синьовидне.

Та: У Львові пропонують реорганізувати дорожній рух біля кількох торговельних центрів. Йдеться про створення нового коридору для транзитного руху по вулицях Ряшівській та Скнилівській;

4. На якому етапі реконструкція площі перед «новим» ЦУМом у Львові. У коментарі Tvoemisto.tv головний архітектор Львова Антон Коломєйцев повідомив, що станом на зараз деякі роботи ведуться, однак в цьому арелі, поблизу «нового» ЦУМу, тривають судові процеси щодо об’єктів нерухомості, і щоб це комплексно розвивати потрібно чітке розуміння щодо юридичної власності.

Читайте також: На незаконно зведених поверхах «будинку-монстра» в Києві продають квартири. як виглядають та скільки коштують. За голі стіни доведеться викласти $150 тисяч.

Та: У підземному переході на вул. Героїв УПА проводять незаконне будівництво. Візуально конструкція збільшена орієнтовно вдвічі порівняно з колишнім станом;

5. Біля озера в Шевченківському гаю у Львові встановили нову експозицію. Це рибальські знаряддя, які були здавна поширені на території України.

Читайте також: Sowa на даху, смачний фестиваль і джаз у саду. Події цього тижня у Львові. 

Tvoemisto.tv зібрало низку подій у місті, які можна відвідати протягом 26 червня – 2 липня.

Та: Куди сходити в Києві цього тижня. Дайджест мистецьких подій у столиці із 26 червня до 2 липня. Добірка подій столичної культури цього тижня.

Погода у Львові: Нині вранці та вдень короткочасний дощ, гроза, град. Уночі 13 – 15°, вдень 21 – 23° тепла. У середу, 28 червня, також короткочасні дощі, грози. Уночі – 8 – 13°, вдень – 17 – 22° тепла. В четвер, 29 червня, також місцями короткочасні дощі, грози. Уночі буде 7 – 12°, вдень – 18 – 23°. 30 червня – 01 липня – мінлива хмарність, але без істотних опадів. Уночі 8 – 13°, вдень 22 – 27°.

Слава Україні! Гарного Вам дня!

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!