Атака ракетами «Калібр» та евакуація переселенців. Як минула доба на Львівщині

212449 0
Коротко про головні події доби, що минула.
Фото умовне, з відкритих джерел

Фото умовне, з відкритих джерел

Повітряна тривога. Сирена один раз сповіщала про повітряну тривогу. Була загроза ракетного удару рф з акваторії Чорного моря. Cили ППО збили над Золочевом ракету, ймовірно, «Калібр». Уламки ракети впали на цегельню. Про це повідомив голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Постраждали шестеро людей. Серед них однорічний хлопчик. Усі постраждалі у задовільному стані. Лікуються амбулаторно. Люди перебували на території цегельні та у житловому секторі неподалік. Знищений дах цегельні на площі 1250 метрів квадратних, пошкоджені стіна, сусідня складська будівля та 2 автомобілі.

Читайте також: Над Золочевом на Львівщині сили ППО збили ворожу ракету

Загалом пошкоджені 26 житлових будинків, 3 об'єкти торгівлі та 3 адмінбудівлі. Переважно це пошкодження вікон, дверей та стін.

Евакуація переселенців. Двома евакуаційними потягами у Львів прибуло 189 вимушених переселенців.

Перетин кордону. На всіх переходах Львівщини кордон на виїзд за добу перетнули 17072 особи. Через західний кордон з України виїхали майже 38 тисяч людей, натомість повернулися 31 тисяча українців

Підозрілі звернення. Поліція опрацювала 1401 звернення щодо підозрілих людей та об’єктів.

Нагадаємо, що вчора, 14 червня, повітряна тривога у Львівській області почалася о 12:43. Коли було чутно перші вибухи, голова Львівської ОВА зазначив, що в області працює ППО. Про відбій сповістили о 13:57. Пізніше стало відомо, що над містом Золочевом у Львівській області сили протиповітряної оборони збили ракету. Внаслідок падіння пошкоджень зазнав об’єкт цивільної інфраструктури.

Сили протиповітряної оборони збили над Золочевом у Львівській області російську ракету. Її уламки впали на цегельню. Запускали ракету з південно-східного напрямку. Спочатку стало відомо про чотирьох потерпілих, серед них – одна дитина. Пізніше, за словами очільника області, їхня кількість зросла до шести. Стан людей лікарі оцінюють як задовільний. Усі вони зараз перебувають на амбулаторному лікуванні.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!