Як уникнути зараження коронавірусом у транспорті. Пояснює епідеміолог

6051 0
Лікарка радить не користуватися респіраторами та не спілкуватися з сусідом, що сидить поруч.
Ілюстративне фото

Ілюстративне фото

Задля безпеки у громадському транспорті варто не торкатися поверхонь та уникати розрахунку готівкою Про це під час дискусії Tvoemisto.tv про заходи безпеки в громадському транспорті в умовах пандемії розповіла епідеміологиня Оксана Пушкарьова.

Читайте також: Чи курсуватиме громадський транспорт і скільки збитків нарахували львівські перевізники

За її словами, якщо пасажири сидять поруч на кріслі, це не несе загрози зараження, оскільки вони дивляться в одному напрямку. Водночас лікарка радить не розмовляти з сусідом та не спілкуватися під час поїздки.

У транспорт варто заходити у засобах індивідуального захисту, але не в респіраторі з клапаном, оскільки він має більший ризик зараження, ніж звичайна маска.

«Через клапан людина видихає 80% всього повітря. Тому пересічний громадянин має носити маску для того, щоб захистити іншу людину», – каже Оксана Пушкарьова.

Щодо оплати проїзду, лікарка відзначає, що ще до коронавірусу гроші вважалися одними з найзабрудненіших предметів вжитку, тому після контакту з ними необхідно обов’язково продезінфікувати руки.

Оксана Пушкарьова нагадує, що якщо ви маєте ознаки грипу та ГРВІ варто обмежити коло спілкування й не користуватися транспортом. Якщо ж цього уникнути не вдається, то не потрібно забувати про маски. Також вона закликала дотримуватись соціальної дистанції попри те, що у транспорті це зробити практично не можливо, якщо він переповнений: заходити у салон по черзі, не створювати натовп.

Оксана Пушкарьова також зазначила, що ретельна дезінфекція транспорту безумовно потрібна, але насамперед необхідно мити поручні наприкінці кожного кола рейсу.

Читайте також: Безпечний проїзд. Як позбутися готівки у громадському транспорті Львова

Додамо, попри послаблення карантину урядом, обласна комісія ТЕБ і НС продовжила карантин через велику кількість хворих на коронавірус.

Нагадаємо, що їздити в громадському транспорті Львова можна лише за спецперепустками працівникам певних установ. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!