У Львові обрали проєкт реконструкції вулиці Миколайчука. Візуалізація

6370 0
На вулиці буде пішохідний простір, велосипедна доріжка та окремі смуги для громадського транспорту.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

У Львові обрали проєкт реконструкції вул. Івана Миколайчука. Переможцем конкурсу став проєкт ЛКП «Інститут просторового розвитку», авторами якого є Сергій Фіалковський, Ростислав Білинський, Андрій Чайко, Вікторія Скобилко та Олег Шмід. Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

Найкращий проєкт обирали на архітектурному конкурсі, який оголосили наприкінці минулого року. Участь в архітектурному конкурсі взяли архітектори зі Львова та Києва.

Читайте також: На поточний ремонт у Львові передбачили 109 млн грн. Перелік вулиць

 

 

За словами головного архітектора Львова Антона Коломєйцева, у проекті поєднали інтереси всіх користувачів вулиці – як пішоходів, так і водіїв, врахували також розвиток мережі громадського транспорту та безпеку дорожнього руху.

Зокрема, на оновленій вулиці з’явиться відокремлена смуга громадського транспорту, яка буде спільною для автобусів та електротранспорту. У межах проєкту виділена смуга простягатиметься по всій довжині вулиці – аж до виїзду у напрямку Голосківського цвинтаря, а світлофори регулюватимуть смуги автомобільного транспорту. 

Спільна смуга руху автобусів та трамваїв, за його словами, дає можливість розглянути максимально широку транспорту мережу, в тому числі – зв’язати вулицю Миколайчука як із радіальними, так і з концентричними напрямками руху по місту. Зупинки та спільна смуга громадського транспорту дає також безперешкодний зв’язок автомобілів швидкої допомоги із лікарнею.

Читайте також: Які вулиці ремонтуватимуть у Львові в цьому році. Перелік

Додамо, що «Інститут просторового розвитку» є львівським комунальним підприємством. За даними Youcontrol, компанія зареєстрована у 1998 році за адресою: місто Львів, вул. Смольського, 4. Керівником організації є Олег Шмід. Розмір статутного капіталу становить 7 369 000 грн.

Нагадаємо, що минулого року місто оголосило з десяток архітектурних конкурсів, іще низку – планували. Зокрема, уперше у Львові оголосили архітектурний конкурс на реконструкцію вулиці, йдеться саме про вулицю Івана Миколайчука. Тоді проведення архітектурного конкурсу аргументували тим, що необхідно уникнути проблем під час проєктування, як це траплялося, приміром, під час робіт на вулицях Степана Бандери і Шевченка.

Виконавчий комітет міськради Львова ще в серпні минулого року надав функції замовника ЛКП «Львівавтодор» на проєктування та реконструкцію вулиці Миколайчука. Раніше міський голова Львова Андрій Садовий заявляв, що у міськраді планують цього року розпочати прокладати трамвайну колію від вулиці Замарстинівської до вулиці Мазепи. Після продовження колії трамвай мають запустити від вулиці Мазепи до Сихова.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!