Якою буде загальна кількість поліціянтів в Україні до кінця року?

2390 0
Як повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, до кінця року поліцейських стане в два рази більше.
фото: ukrafoto.com; mynizhyn.com; theinsider.ua

фото: ukrafoto.com; mynizhyn.com; theinsider.ua

Кількість поліцейських в Україні збільшиться до кінця року в два рази. А саме – до 6 тисяч чоловік. Про це заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков під час робочої поїздки до Херсону. «У нас поліцейських поки що всього 3 тисячі 200. А до кінця року буде 6 тисяч», – повідомив він.

Читайте також: Поліція чи міліція. Хто за що відповідає у Львові?

Окрім того, глава МВС зазначив, що тепер в Україні налічується 152 тисяч міліціонерів: «У нас величезний шлях, яким треба йти у реформуванні української міліції в поліцію. Але потихеньку створюється середовище між старою міліцією, яка готова перейти в поліцію, і працювати за новими правилами, і новими поліцейськими, які всіх негідників виштовхнуть з системи».

Нагадаємо, від 7 листопада в Україні не буде старої міліції, її замінить нова поліція. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков у Чернігові під час презентації набору до нової поліції. Глава відомства пояснив, що відбудеться не просто переатестація кадрів, а найважливіше – перезавантаження нових смислів. Міністр зауважив, що зараз у містах можна побачити нову патрульну поліцію, але реформувати необхідно і кримінальний блок, створити корпус раптової дії (спецназ), оновити підрозділи дільничних, експертів, слідчих.

Джерело: finance.ua

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!