Який медзаклад Львова є найбільш доступним для людей з інвалідністю

1510 0
Нещодавно у медзакладі відбулася реконструкція.
ФОТО: ЛОДА/ Львівський обласний госпіталь інвалідів війн та репресованих імені Юрія Липи

ФОТО: ЛОДА/ Львівський обласний госпіталь інвалідів війн та репресованих імені Юрія Липи

У Львові обстежили на доступність медзаклади. Йдеться про Львівську обласну клінічну лікарню, Львівський обласний клінічний лікувально-діагностичний кардіологічний центр, Львівську обласну клінічну психіатричну лікарню та Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих ім. Ю. Липи у Винниках. Про це повідомили у Львівській облраді. 

Загалом доступність перевірили за 71 критерієм спеціального опитувальника. Обстежили прилеглу територію закладів, входи й заїзди до приміщень, оглянула сходові підйоми, ліфти, заміряла ширину проходів і наявність порогів, оцінила інформаційну доступність та стан санітарно-гігієнічних приміщень. 

«Зразковим з погляду доступності є госпіталь ветеранів війн та репресованих ім. Ю. Липи у Винниках. Нещодавно тут відбулася реконструкція і він є найбільш пристосованим для людей з інвалідністю. У ньому передбачені більшість пунктів, які є в опитувальнику. Є деякі недоліки в частині маркування, інформаційних табличок. Але ліфти, пороги відповідають нормам, пандуси зроблені з правильним ухилом», – зазначив член робочої групи, депутат обласної ради Захар Миляник.

Читайте також: Львів стане доступнішим. Що планують зробити в місті для інклюзивності

«Це третій виїзд робочої групи до найбільших закладів охорони здоров'я Львівщини в рамках виконання рішення Львівської обласної ради про забезпечення доступності. Ми звернули увагу на історичні будівлі обласної клінічної та психіатричної лікарень, які є пам'ятками архітектури. Тому там важко забезпечити доступність власними силами. Наголосили на тому, що вони можуть виправити за можливості уже: маркування, навігація, інформаційна доступність. Зважили також на основні моменти доступності, які мають бути враховані під час ремонтних робіт приймального відділення психіатричної лікарні: ширина просвітів дверей, наявність пандуса, місць паркування для осіб з інвалідністю не далі ніж за 50 метрів до вхідної групи», – сказав Представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Львівській області, голова робочої групи Тарас Подвірний.

Всі рекомендації робоча група має опрацюватиі систематизувати у відповідних звітах по кожному об'єкту. Після закінчення ремонту приймального відділення у психіатричній лікарні у червні цього року робоча група повторно перевірить медзаклад на доступність.

Нагадаємо, нещодавно також на доступність перевірили Львівський обласний клінічний діагностичний центр, Львівський обласний центр служби крові, Львівське обласне бюро судово-медичної експертизи, Львівську обласну інфекційну клінічну лікарню.

_______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!