Політична реклама

Експерт назвав три речі, які роблять країну успішною

1707 0
Якщо ви хочете бути успішною країною, то мусите мати три важливі речі – демократію, націю і ринок. Про це під час бізнес-сніданку у Львові повідомив експерт з маркетингу та бізнес-стратегій Ігор Гут.

Це три форми конкуренції, які роблять бізнес цієї країни дуже сильним.Такий принцип лежить в основі англо-саксонської моделі.

«Ми з вами рухаємося на Захід. Що таке Захід? Це капіталізм. Капіталізм – це конкуренція. Конкуренція – це інструмент для того, щоб не зупинятися на місці, а рухатися далі», - розповів Ігор Гут.

За словами експерта, Україні давно дали статус ринкової економіки, але фактично цієї економіки не було.Також була проблема з нацією і демократією.

«Створення ринку – це створення однакових правил гри для всіх гравців на певному рівні. У нас таких правил не було. Я це називаю хворобою української бізнес-моделі. Неможливо було робити бізнес у цивілізованих умовах. Фактично, бізнесу не було», - додав експерт.

Натомість демократія створює умови для вертикальної конкуренції, коли народ, влада, малий, середній  і великий бізнес мають однакові умови. За словами Ігоря Гута, ще одною проблемою є відсутність рівних правил гри для малого, великого і середнього бізнесу.

Щодо третього аспекту, який робить країну успішною, Ігор Гут зазначив: "Сьогодні ми майже вирішили проблему з нацією. Ми втратили Крим, є імовірність, що втратимо Донбас, але у будь-якому випадку ми як нація відбулися. А всі країни в світі конкурують і представляють свій бренд".

Окрім того, Ігор Гут розповів на яку модель варто орієнтуватися українській економіці та про прорив Львова на європейському просторі.

Нагадаємо, тема бізнес-сніданку була такою: "Про революцію. Про бізнес. Про маркетинг. Або у всьому винна конкуренція". 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!