За штурм міськради Львова винуватцям загрожує до чотирьох років в’язниці

2098 0
Учора протестувальники увірвалися до будівлі міськради та вимагали зустрітися з Андрієм Садовим.
Фото: Христина Процак

Фото: Христина Процак

Поліція Львівщини відкрила кримінальне провадження через зламаний замок у ратуші та штурм міськради. Про це повідомили у відділі комунікацій Нацполіції Львівської області.

Кримінальне провадження відкрили за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає обмеження волі терміном до п’яти років або позбавлення волі до чотирьох років. Досудове розслідування триває.

Як уточнили у коментарі Tvoemisto.tv у  відділі комунікації поліції Львівщини, заяву про побиття написав один із працівників міськради. Додамо, що із травмами селезінки після сутичок із протестувальниками учора госпіталізували очільника адміністрації міського голови Львова Євгена Бойка.

Нагадаємо, вчора, 29 травня, кілька десятків представників різних громадських організацій, серед яких ГО «Рабів до раю не пускають», ГО «Розвиток громади», ВПВ «Патріот», Нацкорпус Львівщини тощо, почали штурмувати міську раду, зламавши замок ухідних дверей. При цьому, вимог чи пропозицій вони не висловлювали й намагалися зустрітися з міським головою.

Натомість міський голова Андрій Садовий пов’язує пікети із забороною продавати алкоголь та пиво у кіосках Львова, яка запрацювала з 1 травня, та БПП. На попередньому пленарному засіданні місцеві підприємці вимагали скасувати ухвалу та влаштували акцію протесту під ратушею. Також протестам передували ухвали, які зареєстрували львівські депутати від БПП та «Свободи» про дострокове припинення повноважень міського голови.

За словами директорки юридичного департаменту ЛМР Гелени Пайонкевич, серед іншого, протестувальники хотіли отримати пояснення щодо виділення квартир працівникам міськради та включення у порядок денний наступної сесії питання про виготовлення проекту землеустрою по земельній ділянці на вулиці Карпінця. Втім, за її словами, пояснення протестувальники вже отримували.

Напередодні представники цих же організацій розклали наметове містечко під будівлею ратуші та вимагали відставки міського голови Андрія Садового, а минулого тижня зірвали засідання виконавчого комітету та облили Євгена Бойка і заступника міського голови Геннадія Васьківа фарбою. Окрім цього, ці ж активісти торік увірвались в редакцію ТРК «Люкс» і штурмували редакцію Zaxid.net, де вийшла низка матеріалів про скуповування земель через учасників АТО і про схеми, в яких брали участь члени зазначених організацій.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!